Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Προσοχή !!!! Επιδημία γάμων και αρραβώνων




Όπως και κάθε καλοκαίρι άλλωστε. Φέτος όμως είναι σημαδιακός γάμος ,είναι ο πρώτος της τάξης. Της θρυλικής και αγαπημένης τάξης του λυκείου. Με όλα τα παραλειπόμενα δηλαδή .... κουτσομπολιά ''πως έγινε έτσι αυτή!!'', ''Τον τήλιξε'' κτλ. Αυτή πολυλογού ,κουραστική και ψωνάρα. Αυτός λιγομίλητος, γελαστός και καλό παιδί. Αλληλοσυμπληρώνονται δηλαδή . Όκει άντε και καλή τύχη μάγκες κανένα πρόβλημα από μένα. Ταίριαζαν τα χνώτα σας, μυρίσατε τους κώλους σας τα βρήκατε αλληλοαντεχτήκατε και καλά κάνετε και δεν είμαι νευριασμένος με εσάς. Στο κάτω κάτω της γραφής ήσασταν πόσα χρόνια μαζί.

  Με τον άλλον τον μαλάκα που αρραβωνιάστηκε σε τρεις μήνες είμαι σπασμένος γαμώ το κέρατο μου μέσα. Πρώτα ας ξεκινήσουμε.... Αρραβώνας, τι σημαίνει αρραβώνας; Θα σου πω  τι σημαίνει φίλε ας μπούμε στο μυαλό των πρωταγωνιστών....

Άντρας   ''αντε θα σταματήσει η γκρίνια τουλάχιστον'', ''ωραία κρατάω και μία πισινή''

Γυναίκα  ''ωραία θα σταματήσουν οι γονείς επιτέλους'' , ''πάνε οι κουτσουκέλες σου τώρα''

Μητέρα άντρα  ''επιτέλους να βρει ένα καλό κορίτσι '' , '' τελικά μεγάλο κώλο έχει αυτή''

Πατέρας άντρα '' κουφάλα τώρα θα του δώσεις να καταλαβει'' , ''αντε να κρατάει και μια πισινη''

Μητέρα γυναίκας  '' επιτέλους να σταματήσει η απέναντι να πετάει σποντες'' , '' θα φας καλά τώρα μπιχτη''

Πατέρας γυναίκας '' άντε επιτέλους ο πούστης μου βγάλε την ψυχη'' , ''τι σκατά θα κάνω τώρα με το οικόπεδο που του υποσχέθηκα;''

  Δηλαδή που αποσκοπεί παιδάκια τελικά ο αρραβώνας... 1) στους γείτονες, 2) στα νεύρα των γονιών της μέλλουσας νύφης και 3) στην πνευματική υγεία του μελλοντικού γαμπρού...

   Και πες ότι παραβλέπουμε το γεγονός ότι είναι κάτι τυπικό χωρίς καμία θεσμική ισχύ παρά το λόγο του γαμπρού και λοιπές πίπες. Σε τρεις μήνες;;!!! Τρεις μήνες δεν σου φτάνουν να εξηγήσεις μέσω της λογικής μία ομιλία της παπαρήγα εσύ βρήκες την γυναίκα της ζωής σου; Εγώ ρε μαλάκα τρεις μήνες χρειάστηκα να πιστέψω ότι ο καραγκούνης δεν είναι πλάσμα της φαντασίας και εσύ μου λες ότι την έχεις μάθει τέλεια και τα έχετε βρεί σε όλα; Ρε είστε σοβαροί γαμώ την πουτάνα μου;

Τι είπε ο σοφός καθυστέρας που δεν ακούτε ποτέ ρε ζώα; '' Η φίλη του φίλου μου είναι δύο φορές φίλη μου''. Που σημαίνει ότι θα περάσω την μισή μου ζωή  με αυτή και σένα. Οπότε δεν σου λέω να διαλέξεις μία που θα πίνουμε μπύρες μαζί και θα κλάνουμε αγκαλιά κλαίγοντας από την συγκίνηση που  η μοίρα μας έφερε κοντά. Αλλά να παλεύεται ρε αγόρι μου. Όχι χαζή. Όχι να μην καταλαβαίνει το πανέξυπνο χιούμορ μου. Όχι να με κοιτάει με το βλέμμα ''θεέ μου τι πιθηκοειδές'' . Όχι να συζητάμε για την κρίση. Εντάξει είχες πάρει τον κακό τον δρόμο σου συγχώρεσα. Άκουγες μπίτια ,γύρισα το άλλο το μάγουλο. Πήρες καγκουράμαξο και έβαλες πάνω μπιχλιμπίδια, λέω ένα κόλλημα είναι θα περάσει δεν είναι όλοι τόσο ώριμοι και σοβαροί σαν εμένα. Αυτό όμως ρε φίλε παραπάει. Αλλά ρε φίλε θα κάνω υπομονή. Θα της δώσω και μία και δύο και άμα είμαι σε καλή διάθεση και τρεις ευκαιρίες. Αλλά άμα δεν συμμορφωθεί με την κοινή λογική και δεν επιδείξει μια ανθρώπινη συμπεριφορά θα πάρω την σκούφια μου, την λαμπερή παρουσία μου, την ασύλληπτη ευφυΐα μου, το γοητευτικό μου χαμόγελο το... φτάνει μαλάκααααα και γεια σας... Αλλά το χειρότερο ρε φίλε δεν είναι τίποτα από όλα αυτά . Το χειρότερο είναι ότι πήρατε σκύλο. Σκύλο ρε γαμώτο. Σκύλο . Όχι γάτα. Σκύλο. Όχι γλυκούλι και διακριτικό τετράποδο .Το άλλο με τα σάλια και τις κουράδες. Ε,όχι αυτό δεν το συγχωρώ.

 Οπότε φίλε αναγνώστη μην ακούς κανέναν. Καμία αγάμητη, αιωνιοπαρθένα, που μαζεύει το βυζί της μασούρι κουτσομπόλα πατσαβούρα. Ούτε γονείς ,ούτε τίποτα κάνε ότι γουστάρει η καρδιά σας. Και όταν φτάσει εκείνη η ώρα τσούξτε και ένα γάμο να ησυχάσουν και άντε γειά σας. Μόνο μην ξεχνάτε τον καλό σας φίλο τον καθυστέρα που θέλει να έχει την ίδια καλή ανόητη παρέα που είχε στο λύκειο. Είμαι παράλογος ναι το ξέρω φάσκω και αντιφάσκω και σκέφτομαι τον εαυτό μου. Αλλά ρε γαμώτο δεν θέλω να μεγαλώσω και μεγαλώνετε όλοι γύρω μου ρε μπάσταρδοι. Και μετά περνάτε μπροστά και μου φωνάζετε έλα μικρέ. Όχι ρε δεν έρχομαι θα μείνω ανώριμος καθυστέρας. Αυτό ήμουν ,αυτό είμαι και αυτό θα είμαι και γιαυτό εξ' άλλου με αγαπάτε. Α και μην παίρνετε σκύλους. Όσο συμπαθητικοί και αν είναι σε εσάς θα φορτωθούν στο τέλος.

(Γλυκιά φωνούλα της συνείδησης που κάνει πανηγυρική επανεμφάνιση μετά από καιρό)
'' Μα ρε καθυστέρα μία φορά την έχεις δει γιατί έχεις λυσσάξει;''
'' Η δικιά σου είναι τέλεια δηλαδή παπάρα,ε;''
'' Τι κοιλιά είναι αυτή ρε πως θα την παρουσιάσεις σε κοινή θέα ρε κεφτέ;'' ( σόρυ για αυτό πρόσβαση σε λάθος περιοχή)

                                                                                                                Αφιερωμένο με αγάπη στον Σ.

24 σχόλια:

ΜaRioNaSTRo είπε...

όπως και να'χει, να ζήσουν

kathysteras είπε...

Να ζήσουν ναι, αφού περνάνε καλά. Έτσι και αλλιώς δεν έκανα παρέα με αυτούς :)

ephee είπε...

Σοφέ καθυστέρα, ήρθε να αφήσει συμπαγή αποστάγματα σοφίας η θεία ephee..

1.Όταν ο άλλος αλλάζει προς διαφορετική κατεύθυνση και καταντάει ξένος, την κάνεις με ελαφρά γιατί επιστροφή δεν υπάρχει. Απομακρύνθηκε από το ταμείο.

2. Με έξι μήνες σχέση εξ'άποστάσεως "αρραβωνιάστηκε" ο κολλητός του άντρα μου. Σήμερα, μετά από τέσσερις μήνες γάμου, πάει στον άλλο κολλητό και γίνεται λιώμα, έχοντας μόνο ένα θέμα συζήτησης "ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!"

3. Την πρωτοχρονιά με ακουμπάει το γαμώσκυλό τους, και μου γεμίζει "τα καλά μου" με σάλια.. Σηκώνεται η πρώην μυξοπαρθένα, πάει στην κουζίνα, φέρνει πετσέτα (αυτή που σκούπιζε τα πιάτα!), πάω να την πιάσω, κι αυτή σκύβει και σκουπίζει το σκύλο! Καλά που δεν καταλαβαίνει ελληνικά, γιατί έριξα παναγία και έθιξα μάνες.

4. Μακριά απ'τον κώλο σου, κι όπου θέλει ας μπει. Μετά από χρόνια, μπορείς να επιστρέψεις θριαμβευτής με το επικό "ΣΤΑ'ΛΕΓΑ ΜΑΛΑΚΑ!"

5. Η καρασχημότερη της τάξης της αδερφή μου, μαλλί μονίμως λαδωμένο, σπυριά και στα γυαλιά μυωπίας, λεκάνη τριών ατόμων σε γυναίκα 50 κιλά, παντρεύεται.
Καλεσμένη η αδερφή μου, παίρνει τον κολλητό (κι αυτός στην ίδια τάξη ήταν), ομοφυλόφιλο και οροθετικό, πιάνουν στασίδι, και ακολουθεί ο διάλογος:

Αδερφή: Ε, καλά άμα παντρεύτηκε η Ελένη, και είναι κι έγγυος, έχω κι εγώ ελπίδες να γίνω μάνα..
Κολλητός: Μετά από αυτό, μέχρι κι εγώ έχω ελπίδες να γίνω μάνα.

kathysteras είπε...

Με νοιώθεις Ephee. Είθε η σοφία μας να εξαπλωθεί παντού και σε κάθε βλαμμένο μυαλό.

Dannossiel είπε...

ειναι οπως τα λες
γενικα καμια λογικη στον αρραβωνα
στο γαμο ακομη την ψαχνω
εμενα η δικια μου γενια που αρχισε να γενναει κιολας?
κι εγω να βαφτιζω τα μωρα τους?
δλδ ελεος
και αντε οι γκομενες
τ αγορια της γενιας μου που αρραβωνιαζονται?
σκατοφλωροι

Flonsavardu είπε...

ο αρραβώνας είχε λογική τη δεκαετία του '50. τότε δηλαδή που ο φιρφιρίκος δεν επιτρεπόταν να βγάζει τη μαίρη ραντεβού γιατί "τι θα πει ο κόσμος". αρραβωνιάζονταν λοιπόν για να μην πει ο κόσμος. τώρα εν έτη 2010 που σκατά μιλάει ακόμη ο κόσμος δεν ξέρω. ένας ακόμη ηλίθιος λόγος για να ξοδέψεις χρήματα και να κάνεις πανηγυράκι.

το ίδιο ισχύει και για τον γάμο, αλλά τέλος πάντων, μπορεί μερικοί να πιστεύουν στον θεό ξέρω γω και να θέλουν να ευλογηθούν ή δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. αλλά ο αρραβώνας ρε φίλε είναι τόσο παράλογος!!!

δεν σχολιάζω καν τους 3 μήνες. εμείς χρειαστήκαμε 6 μήνες για να πούμε ότι έχουμε σχέση και ζούσαμε και σαν παντρεμένοι.

kathysteras είπε...

Γέννες; Πωωω παλί καλά δεν έχω κανά τέτοιο. Αυτό θα μου 'λειπε τώρα να wave my friends goodbye.

Εδώ στο χωριό δυστυχώς μιλάει φλονς ο κόσμος ακόμα. Καλά και ο γάμος πλέον είναι ένας κυριλέ τρόπος να βρείς εύκολα λεφτά.

ephee είπε...

Πως βρίσκεις εύκολα λεφτά με το γάμο ρε Kathy θα μας τρελάνεις; η τελετή ΚΑΙ ΜΟΝΟ, είναι πεταμένα λεφτά!
Χώρια που ταΐζεις και ποτίζεις συγγενείς που έχεις να δεις από τη βάφτισή σου, με αντάλλαγμα άχρηστα (και κυρίως ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ) πράγματα!

Άκου κι ένα άλλο που ο πολύς κόσμος δεν ξέρει.

Αν κάνεις θρησκευτικό γάμο, τα σκας χοντρά (γνωστό) έτσι;
Στον πολιτικό, με 30 ευρώ παράβολο, έχεις καθαρίσει.

Έτσι και θελήσεις να χωρίσεις, στον πολιτικό στην κοινή συναίνεση απλά πας με το υποψήφιο πρώην έτερον ήμισυ και τον ακυρώνεις.

Στο θρησκευτικό γάμο όμως, εκτός εξόδων σε δικηγόρους ακόμα κι αν το διαζύγιο βγαίνει συναινετικό, το διαζευκτήριο το παίρνεις από τη μητρόπολη, και πληρώνεις γύρω στα 3-4 χιλιάρικα.
Γιατί έτσι πάει! Ο "θεός" σου'δωσε την ευλογία του, και για να την πάρει πίσω, θέλει μερικές χιλιάδες ευρώ! Ας πρόσεχες!

kathysteras είπε...

Όχι ρε σιγά αφού όλοι λίστα κάνουν να μαζέψουν ρευστό. Τώρα άμα δεν συμμορφωθούν τα δώρα τα κρατάς για γιορτές...

Χαχα καλά κάνει, για την πνευματική αποζημίωση. Ρε φίλε αυτός έδωσε το παρόν παρά όλες τις άλλες δουλειές που είχε να κάνει.

Πολιτικός ναι συμφέρει και για μόρια και για μιά μικρή αύξηση στο μισθό. Αλλά είπαμε εκεί δεν χοροπηδάει κανένας.

amalthia είπε...

καθυστέρααααα μήπως λύσσαξες γιατί η δικιά σου σου λέει κάτι ακατανόητα τύπου "μμμμ σε 3 μήνες ο Σ. κατάλαβε τι θέλει,εσύ σε 120 μήνες τί-πο-τα δεν χαμπαριάζεις" ή

"α στον δικό μας αρραβώνα θα κάνουμε μπιτς πάρτυ και στον γάμο μας θα ντύσουμε τις γάτες παρανυφάκια"

σοβαρά τώρα,εσύ κοίτα να είσαι ο εαυτός σου,να ρέυεσαι και να κλάνεις ελεύθερα και αμα σε συμπαθήσει η έτσι του φίλου σου έχει καλώς,αν όχι δεν πειράζει θα βρεις αλλού μύτες να ξεμπουκώσεις.

kathysteras είπε...

Όχι ρε εντάξει εμένα αντέχει ακόμα είναι καλά εκπαιδευμένη αν και αρραβώνας μπιτς πάρτυ δεν θα με χάλαγε.

Να φανταστείς δεν τα έχω κάνει και όλα αυτά ακόμα .Τόσο πολύ προσπαθήσα να μην είμαι ο εαυτός μου.

Κοίτα να μην με συμπαθήσει ομολογουμένως είναι δύσκολο απλά θα πρέπει να παλέψει με τα αισθήματα της για την γαμάτη παρουσία μου και να μην με ερωτευτεί και τα παρατήσει όλα. Είναι δύσκολο ξέρω...

Mamouli είπε...

Αρραβώνες και πίπες!

Η ματαιοδοξία της γυναίκας και το αίσθημα του "τον τύλιξα". Λες και αν δε γουστάρει ο τύπος θα δυσκολευτεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!

Ένα θα σας πω αγαπημένα μου (που είσαστε και λίγο πιο μικρά): παντρευτείτε μόνο αν θέλετε να κάνετε παιδί (διότι εκεί εμπλέκονται και νομικά θέματα και είναι προτιμότερο να είσαι παντρεμένος από το να μην είσαι) και κάντε πολιτικό γάμο. Σε 5 λεπτά το πολύ έχετε τελειώσει! Ακούστε με. Μιλάω εκ πείρας.

Και μετά, χτυπήστε μία παρτάρα να την χαρείτε όλοι σας!

kathysteras είπε...

Ευχαριστούμε αγαπημένη για τις συμβουλές.

Παιδί ,ε; Ωραία αυτό μου δίνει άλλα δέκα χρονάκια. Κάτσε πάω να το προτείνω. Άμα δεν γράψω ανάρτηση ή σχόλιο για πάνω από μία εβδομάδα πάρτε τηλέφωνο την αστυνομία και δείξτε τους το μπλογκ. Ξέρουν αυτοί που να ψάξουν.

ephee είπε...

Πολιτικός γάμος uber alles! Εμένα κράτησε 8 λεπτά (φάγαμε και τρία λεπτά να λέω στον κουμπάρο να αφήσει τον καφέ κάτω)
"άσε κάτω τον καφέ, παντρέυομαι γαμώ το μυαλό σου, με το freddo θα σ'έχω φωτογραφίες;"
...Και μετά 3 ώρες γραφειοκρατία επειδή στα τεφτέρια του δήμου μου με βρίσκανε ξαναπαντρεμένη (πριν το γάμο όμως δε με βρίσκανε!)

Κathy, αν παίζει beach party, με θέλεις για dj? To μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου διώξω το σόι και θα μείνει η ρεμαλαρία! :D

kathysteras είπε...

Καλά αυτό ρε δεν θέλει πάνω από ένα λεπτό αυθεντικού καθυστέρα. Αλλά κάθε συνεισφορά φυσικά είναι καλοδεχούμενη

Ανώνυμος είπε...

Γάμος = Η Εκκλησία εκμεταλλεύεται το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή/και το ψώνιο των ανθρώπων για να τους παίρνει λεφτά.

Αρραβώνας = Σαν τον γάμο, αλλά με λιγότερα έξοδα και χωρίς παπάδες.

Κοινώς, οι ανθρώπινες σχέσεις καθορίζονται από το πόση μαλακία κουβαλάει ο καθένας.

Γυναίκα: Δεν θέλει να παντρευτούμε = Δεν με αγαπάει.

Άντρας: Δεν αντέχω την μουρμούρα = Παντρεύομαι.

Annie_Hall είπε...

Α διαφωνώ άπειρα. Ας πούμε ότι ένα ζευγάρι για τους δικούς του βλαμμένους λόγους το έχει λήξει ότι θα παντρευτεί. Ωραία ως εδω; Ωραία.

Μπορεί απλά να παντρευτεί όταν έρθει η ώρα ή λίγο καιρό πιο πριν να φάει στη μάπα για ένα τρίωρο τα σόγια, να πουν ότι αρραβωνιάζονται και να πάρουν επιπλέον φράγκα. Γιατί οι θειες χαίρονται πολύ με τέτοια τζέρτζελα, οπότε αν πούμε ότι κάνεις αρραβώνα, κάνεις και πολιτικό γάμο(η ephee εξήγησε πόσο συμφέρει οικονομικά) το βγάζεις ένα Home Cinema(ή ότι άλλο) για πλάκα!

Οπότε αν είναι να παντρευτείς(μακριά από μας και όπου θέλει ας πάει) γιατί να μη βγάλεις και κάτι; Αφού θα σε κουτσομπολέψουν όπως και να έχει γιατί να μην πληρώσουν για να το κάνουν; Πάντα έβλεπα τον αρραβώνα σαν εκδίκηση προς τα γραφικά μέλη της οικογένειας!

kathysteras είπε...

Penny τώτα μου έδωσες μία άκρως ανόητη και καθυστερημένη ιδέα να ψάξω στο google για κρεββατομουρμούρα κωφάλαλης σε κωφάλαλο. Πρέπει να γαμάει....

Annie εγώ σου είπα συμφωνώ στο ότι συμφέρει. Και το home cinema δεν είναι τίποτα τα κέρατα σου βγάζεις. Εγώ πάλι βλέπω τον αρραβώνα σαν να τους κάνεις την χάρη. Σαν να σε τουμπάρουν τελικά.

amalthia είπε...

είναι δύσκολο να μην σε ερωτευτεί κάποια αφού είσαι ο εκλεκτός!

αλλά να σου πω κάτι βρε εκλεκτέ?τι να σε κάνει εσένα αυτή??να περιμένει χρόνια να γίνει κυρία Κοκοβίκου?
δεν κλάσανε αγαπητέ μου(εκ του δε σφάξανε)!

kathysteras είπε...

Σε παρακαλώ όχι και κοκοβίκος. Κυρία καθυστέρα θα γινόταν και θα της έπεφτε και πολύ.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Κοιτώντας τον κοντινό περίγυρό μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο γάμος είναι συνήθως το τίμημα που πληρώνει το ζευγάρι για ένα σπασμένο προφυλακτικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν παντρεύονται στην ηλικία που μιλάμε, ο άντρας είναι βλάκας και η γυναίκα ηλίθια. Ρε πούστη μου από τα 25 τους βλέπεις και κάνουν σα 40 χρονών μπαρμπάδες, βγαίνουν έξω ζευγάρια (ζευγάρια!) και πάνε σε ταβέρνες (σε ταβέρνες!) και στην καλύτερη για αλλαγή πάνε σινεμά, και πάλι ζευγάρια (ω, θεοί! Η Ιφιγένεια ζητάει έλεος!).

Μακρυά από μας, ζωή σε λόγου τους.

kathysteras είπε...

Και να ΄ναι καλά να μας καλούνε στους γάμους τους να πίνουμε και να ξεφτιλιζόμαστε πάνω απ'όλα .

Ανώνυμος είπε...

Όσοι παντρεύονται στην εκκλησία την σήμερον ημέρα είναι κορόιδα, γι' αυτό και οι παπάδες είναι όλοι καλοθρεμμένοι και χρυσοστολισμένοι ως λατέρνες...
Εχει δίκιο ο φίλος που λέει καλύτερα πολιτικός γάμος είναι σαφώς πιο οικονομικός, γελιοποιείσαι λιγότερο και χωρίζεις ευκολότερα (αν χρειαστεί)

kathysteras είπε...

Γάμησε τα έχει γίνει τόσο πανηγύρι πλέον ο θρησκευτικός γάμος που χίλιες φορές πολιτικός. Καλά μην πω και για τα έξοδα...