Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Σοφές συμβουλές για συναυλίες

 Δύσκολο και πολλές φορές βάρβαρο πράγμα οι συναυλίες. Η αποτυχημένη από την πετυχημένη συναυλία δεν απέχει και τόσο πολύ τελικά και αυτό που μετράει περισσότερο είναι η όρεξη με την οποία θα πας. Αλλά αφού στην τελική σε αυτό το μπλογκ επιτελεί έργο ας αναφέρω σαν σοφός τι πρέπει να προσέξετε. (υποδείξεις και κάθε είδους προτάσεις θα γίνουν ευχαρίστως δεκτές)



1. Μπόχα

  Στην μπόχα το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά εκτός και να πας σε κονσέρτο. Παντού υπάρχει κρυμμένη και περιμένει την στιγμή να αποκαλυφθεί. Πάντα υπάρχει το ον που θα εμφανιστεί ξαφνικά δίπλα σου και το μυαλό σου θα ανασύρει εικόνες ξεχειλισμένων βόθρων, σκουπιδιών ,μουχλιασμένων φαγητών, και ξερατών. Είναι κάτι μπόχες που η μύτη είναι αδύνατο να τις προσδιορίσει και να τις ταξινομήσει. Είναι αυτές οι μπόχες που ούτε η φύση η ίδια ούτε ο θεός (για όλα τα γούστα έχω λέμε, πάρε, πάρε,πάρε)  δεν κατάφερε να τις προβλέψει και έτσι ο ανθρώπινος εγκέφαλος πιάνεται απροετοίμαστος μπροστά σε μία τέτοια αποκάλυψη. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι τρόποι να περάσεις η συναυλία όσο πιο μακρυά γίνεται από τέτοιες συναντήσεις αρκεί να βρεις όπως έχω πρώτος διατυπώσει την ''φιλική μυρωδιά'' σου. Τι θα είναι αυτό δεν ξέρω σαμπουάν, μαλακτικό, αποσμητικό βρες κάποια ή κάποιον με έντονη μυρωδιά που να υπερκαλύπτει τα άλλα και κάτσε δίπλα του. Η καλύτερη λύση σε όλα αυτά βέβαια είναι η βροχή αν υπάρχει τελικά κάποια ύπαρξη σε αυτό τον κόσμο που θα σε λυπηθεί.

2. Καλή Θέση  


Ένα μεγάλο πρόβλημα στις συναυλίες είναι και όλες αυτές οι κεφάλες ή τα σπαστικά κουρέματα που σκάνε μπροστά σου. Που θέλεις να ρίξεις ένα χλεμπόνι στην παλάμη σου και να το πατήσεις το γαμόμαλλο μέχρι να κάτσει ήσυχο και εξημερωμένο. Μια λύση που προτείνω είναι η ''καπαρωσε τον κοντό σου''. Δηλαδή βρες έναν κοντό/ή κόλλα πίσω του και μην αφήνεις κανέναν να στον πάρει. Αν το πάρει στραβά επειδή και αυτοί οι κοντοί είναι λίγο ευέξαπτοι δείξτου το μπλογκ και απολογήσου.

3. Σπρωξίματα

 Το σπρωξιματάκι επίσης είναι ένα από τα στάνταρ των συναυλιών. Θα το φας θες δε θες σε όποια συναυλία και να πας τώρα αν είσαι μη μου άπτου τολμήσεις να φωνάξεις ''ρε παιδιά μην σπρώχνετε'' εντός mosh pit το πιθανότερα είναι να προκαλέσεις το γέλωτα παρά την συμπόνια κανενός. Οπότε αφού θα το φας που θα το φας σε συνδυασμό με καμία αδέσποτη γιατί να μην προετοιμαστείς κατάλληλα;  Εδώ έχω δύο λύσεις. Πρώτον ζευγαράκια. Επωφελήσου της προστασίας που προσφέρει π.χ. ο ευγενικός μεταλλάς στην ανυπεράσπιστη (μπουχαχα) μεταλλούδα.  Χώσου ανάμεσα απολαμβάνοντας της έγνοιας του . Άμα βρεις και δύο ζευγαράκια ακόμα καλύτερα θα σου προσφέρει καλύτερη προστασία. Μόνο προσοχή και εδώ μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις σου και προσοχή στα χέρια σου. Επίσης εκείνη η συμπαθητική μεταλλούδα που έβλεπες από μακρυά μπορεί σε μία στιγμή να μεταμορφωθεί σε καφροπαρουσία κάνοντας ανεξέλεγκτες κινήσεις και ήχους πολέμου.  Δεύτερον μπορείς να έχεις προνοήσει και να φέρεις μαζί σου ένα γομάρι ή κάποιον αποφασισμένο να παίξει ξύλο. Αυτός μπορεί να απορροφά το πλήθος των σπρωξιδίων καθώς και να αποκρούει εισερχόμενες αγκωνιές κτλ.

4. Φαγητό 

  Οι τιμές συνήθως δεν κινούνται σε τραγικά επίπεδα αλλά σίγουρα δεν είναι και φυσιολογικές και η ποιότητα είναι αμφισβητούμενη. Το πιο τραγικό ήταν στο sonisphere που το βρώμικο έφτανε μέχρι και τα 7!!! ευρώ. Τι λες ρε μαλάκα ;Αφού το ξέρω ότι μέσα κάνει 3 ευρώ γιατί να πάρω από σένα επειδή θα βάλεις μία πατάτα και μαρούλι; Και δεν πάω να βοσκήσω στα πεύκα ρε ζώα; Καλά για ποιότητα δεν το συζητάω το σουβλάκια έχουν ένα πορτοκαλί και μοιάζουν πιο πολύ με ζαχαρωτά παρά με κρέας. Οπότε φίλοι μου θα σας συνιστούσα να κάνετε την απαραίτητη προετοιμασία ή να πλακωθείτε στις μπύρες ώστε να φουσκώσετε.

5.Τουαλέτα

 Εδώ η προετοιμασία είναι απολύτως απαραίτητη. Όσπρια και φραπέ μέχρι πέντε ώρες πριν από την συναυλία για καθαρό και έτοιμο έντερο. Ισχύουν τα ίδια όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις. Αν υπάρχουν τουαλέτες οι πιθανότητες να είναι σε ανθρώπινη κατάσταση είναι σχεδόν απίθανη εκτός και αν πάτε να δείτε όπερα. Άρα ένα χεσιματάκι επιβάλλετε. Άμα δεν έχετε προνοήσει λυπάμαι και χάρηκα που σας γνώρισα. Η ζωή είναι σκληρή ώρες ώρες και δεν συγχωρεί. Και έτσι για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα παραθέτω μυθικό διάλογο ανδρών (τεντιμπόηδες) έξω από γυναικείες χημικές τουαλέτες . ''Ρε μαλάκα εκεί μέσα έχει ένα λουκάνικο, κοίτα'' ''Τι λουκάνικο ρε βλάκα γυναικείο (!!!!) ταμπόν είναι'' και μετά η σιωπή....

6. Ανεξέλεγκτοι Παράγοντες

 Όσο και αν προετοιμαστείς κακά τα ψέμματα κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Σαν παράδειγμα τα ιπτάμενα αντικείμενα. Μπουκαλάκια, παπούτσια, αναπτήρες,άνθρωποι όλο και κάτι θα φας εκτός και αν κάτσεις δίπλα σε ψηλούς. Αλλά και πάλι εξαρτάται από την κλίση οπότε καλή καρδιά πάνω απ'ο΄λα τι να κάνεις; Επίσης πολύ πιθανό είναι άμα είσαι και κοντά στα ηχεία μετά την συναυλία ένας μικρός lombardo και ένας μικρος k.king να σολάρουν στα αυτιά σου για κανα οκτάωρο οπότε υπομονή και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Και φυσικά υπάρχουν και τα ντου και ο κακός ήχος και διάφορα άλλα για τα οποία δυστυχώς είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Οπότε φίλοι μου προετοιμαστείτε, βάλτε τα καλά σας ,ετοιμαστείτε για μεγάλο κύμα βρώμας και μπασίλας από την παρασκευή και τα λέμε στο Κύτταρο επειδή έρχονται οι Spiritual Beggars ...... yeaaaahhh!!!!

Let me sing for pleasure
Let me drink my treasure
Up to the mountain of faith
Hit me again
While you kiss your left brain
You oppress you right brain
Ice-pops up in your arse
You run with the flock
Our presence is a saga
A shore beyond
The horizon
Save Your Soul
When I read Bukowski
And when I read Martinus I feel magic in my soul
Boiling me warm
Do you dream of freedom?
Or do the demons tell you?
There is nothing you can loose
If you run with the flock
I'm too cool
To be a fool

9 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

εγώ σ αυτούς δεν πάω.-

ephee είπε...

Έτσι και χειρότερα που λες..
Μου'χει τύχει να καταλήξω κολλητή μια φορά που έβλεπα P.J.Harvey, με έναν πιτσιρικά που κόλλησε τη μύτη του στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου επειδή ο διπλανός του βρωμούσε
Το παιδάκι μ'είχε κάνει να λιώσω από το γέλιο.. Μέχρι και το αξύριστο πόδι της Poly είχε προσέξει, Θεός!

Επειδή είσαι αγοράκι, σου συγχωρώ την παράλειψη του πλαστικού κυπέλλου-χημική τουαλέτα γυναικών..
Και μην κοροϊδεύεις τα παιδιά που δεν ξέρανε πως είναι το ταμπόν.. Ντόπιος στη Μύκονο, είχε πει το '90 "Ρε συ! Αυτή έχει ένα φυτίλι και βγαίνει από το μνί'τς!"

kathysteras είπε...

Flo σκατίλα μου εσύ θα χάσεις πέντε υπερβολικά άντρες να παίζουν υπερβολικά ανδρική μουσική.

Κύπελλο;; Καλά και εμείς υποτίθεται βολευόμαστε με μπουκάλι αλλά πως σκατά σημαδεύουν εκεί ή το μαγκώνουν τέλος πάντων πάντα είχα την απορία.

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Απάλευτη η μπίχλα, ειδικά αν βρεθείς σε κατάστηση βρωμίλου που μέσα στην έκσταση σηκώνει τα χέρια ψηλά. Προσωπικά ως κοντό εργονομικό άτομο εκείνες τις στιγμές βρίσκομαι κυριολεκτικά με τη μύτη στην μασχάλη του. Το νερό/μπύρα κλπ που πετάνε οι περφόρμερ στο κοινό μπορεί να αντικατασταθεί με εκείνο το μυρωδάτο υγρό που πετάνε οι νεοκόροι στον κόσμο όταν περνάει ο Επιτάφιος. Ειδικά σε goth συναυλίες μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και κλίμα..

kathysteras είπε...

Καλά οτιδήποτε πετάει το είδωλο-frontman λογίζεται ως κάτι ιερό και αμόλυντο. Ακόμα και αν είναι τούρτα,ροχάλα ή και σκατά άμα αληθινά αγαπάς αυτόν που βλέπεις μπροστά σου πρέπει να το υποστείς. Όσο για την μπίχλα ναι είναι κάτι απάλευτο από λεωφορείο το χειμώνα ως συναυλία το καλοκαίρι κάποιες μυρωδιές ξεπερνάνε τα όρια του ανεκτού και τον συνηθισμένου

kat. είπε...

με τούτα και με κείνα, καλύτερα να μένεις σπίτι σου δηλαδή!!!!!!!!


πολύ σωστά ήταν όλα.. ξέχασες όμως κάτι εξίσου σημαντικό! τον πανικό που δημιουργείται κατά την έξοδο. που όλοι σπρώχνουν, που όλοι θέλουν να φύγουν πρώτοι και που τελικά οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι πεζοί.. οι οποίοι βέβαια βλέπουν τον χριστό φαντάρο μέχρι να βρουν ταξί, να φτάσουν σε μετρό ή σε στάση λεωφορείου!

kathysteras είπε...

Γάμησε τα και τελικά όσο πιο μακρυά παρκάρεις άμα έχεις πάρει αμάξι τόσο το καλύτερο. Και πέφτουν και κάτι μυθικές ιδρωτίλες και σπρωξίματα στην έξοδο...

amalthia είπε...

θα έρθω εγώ μαζί σου Κάθυ. θα είμαι "η κοντή σου",θα θυσιαστώ...
...μόνο μη φύγεις και πας κοντά σε κάνα ψηλό για να αποφύγεις τα ιπτάμενα αντικείμενα..δεν θα βλέπουμε χριστό.

kathysteras είπε...

Όχι δεν θα σε αφήσω κοντή μου ότι και να γίνει. Ας στο καλό η ανιδιοτελής σου πράξη με συγκίνησε...