Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Retarded man cleaning

  (Σοφές σκέψεις πάνω στις δουλειές του σπιτιού από την οπτική γωνία των αντρών)

 Πρώτον να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και γενικότερα την συμβολή του άντρα σε κάποιες δουλειές. Εξάλλου η μητέρα πατρίδα και η φοιτητική ζωή φρόντισαν γι' αυτό. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάθε εβδομάδα; Ένα καλό στρώμα σκόνης και μπίχλας θέλει κανά μήνα να δημιουργηθεί. Στο τρίμηνο κρίνω ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά. Από κει και πέρα αν δεν δράσεις μπορεί να έχεις την δημιουργία τεράστιων μπαλών σκόνης όπως στο σπίτι ενός φίλου μου που κινούνται ακανόνιστα στο χώρο βάση του ρεύματος αέρα. Όταν βέβαια αρχίσεις να ακούς morricone και τύπους να σε κερνάνε ουίσκι καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Όπως και να΄χει το κάθε εβδομάδα είναι βάρβαρο. Εγώ για να καθαρίσω τον ελάχιστο χώρο που μου έχει παραχωρηθεί από την πρόνοια κάνω περισσότερα χιλιόμετρα και από τον ζιλμπερτο Σίλβα*  Πως σκατά να το κάνεις αυτό κάθε εβδομάδα; Αν έχεις δύο κουτσούβελα που παράγουν βρωμιλιές να το καταλάβω αλλά αλλιώς δεν χρειάζεται είναι ανώφελο.

  Έτσι και αλλιώς εγώ δεν έχω και πρόβλημα με ζωύφια. Αν και ημιυπόγειο που και από τις δύο πλευρές έχει κήπο και από την άλλη είναι η αποθήκη κάθε καλοκαίρι αδειάζω κανά μπουκαλάκι φάρμακο και στην συνέχεια θαυμάζω τα αποτελέσματα του. Κάποιες φορές τα πετάω και έξω από την πόρτα για παραδειγματισμό σε φιλόδοξους μαμουνοεισβολείς. Εκτός από τις αράχνες βέβαια που τις συμπαθώ και έχω ανοίξει το πρώτο εκτροφείο στο μπάνιο .Σε αντάλλαγμα κάνουν κοπλιμέντα με τον γνωστό λεπτό τους τρόπο θαυμάζοντας την απολλώνια κορμάρα μου καθώς κάνω μπάνιο. Οπότε απαλλαγμένος και από αυτό το πρόβλημα έχω την ευχέρεια να καθαρίσω όποτε το κρίνω απαραίτητο. Επειδή εκτός των άλλων η μάνα μου σπανίως κατεβαίνει πλέον κάτω και η καθαρίστρια έχει λάβει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις να μην παραβιάζει το χώρο, που οριοθετείται συνήθως από βρώμικες κάλτσες, για την ψυχική και σωματική της υγεία. Κάποιες φορές πετάω και κανά βρακί για να δει ότι δεν αστειεύομαι. Τέλος πάντων πριν από κανά δίμηνο αποφασίζω να κάνω μία γενική σούπερ καθαριότητα μετά από τρία χρόνια κατοίκησης μου εδώ. Δυο δωμάτια είναι βέβαια και ένα μπάνιο αλλά λέω φτάνει πια καιρός να ξεβρωμίσει το μέρος. Τι το θελα; Μετά από δυο ώρες ιδρώτα νοιώθω σαν να με έχει δείρει ο τσακ νόρις, να έχει παραβιάσει τον ανδρισμό μου ο michael clarke duncan και θέλω απλά να κάνω ένα ζεστό μπάνιο και να ξαπλώσω σε εμβρυική στάση με την  μητέρα μου να μου χαϊδεύει τρυφερά το κεφάλι.

                                            You got F'd in the A

  Αλλά λέω ρε πούστη μου 'νταξ τέλος αυτό ήταν για κανά τρίμηνο. Αρχίδια σε δύο εβδομάδες πάρε πάλι άλατα και μαλακίες στο μπάνιο και σκόνες. Ρε  δεν γαμιέται λέω αν δεν ξαναφτάσει σε ανυπόφορη κατάσταση λίγο πριν το χαρακτηρισμό του σαν δασική έκταση ή ακατοίκητο δεν το ξανακαθαρίζω. Μέχρι σήμερα δηλαδή. Τόσο κράτησε η σημαντική συνεισφορά μου στην κοινωνία και στον περιβάλλον. Επειδή έβαλα τους Soundgarden μου , έριξα δυο κορνελοτσιρίδες, έριξα τις air guitarιές μου με την σφουγγαρίστρα και είμαι έτοιμος προς καθαριότητα. Πάω εγώ τώρα και Michael μην μου κλείνεις το μάτι δεν είναι η μέρα σου σήμερα σε κανά τετράμηνο πάλι και αν....


* Χλμ μετά από 60 λεπτά καθαριότητας

1. Καθυστέρας 12.25
2. Ζιλμπέρτο Σίλβα 12,24 (παντού υπάρχει ένας σίλβα που τρέχει είπαμε άσχετα να τον βλέπεις στο 70')
3. Σφουγγαρίστρα 10,25
4. Σκούπα  2,01
5. Κουβάς 0,5 (πάλι στη λούφα το μουνί)

14 σχόλια:

Canichangeit? είπε...

πάντως αφού έχω κάνει γενική και κάθομαι και θαυμάζω το έργο μου αισθάνομαι πολύ κυρία. Δε μπορεί να μην ένιωσες και συ αυτή την αρχοντιά!!

kathysteras είπε...

Καλα εννοείται ότι η καθαριότητα σου φέρνει μία ικανοποίηση. Γι'αυτό και πρέπει να περιμένεις να πιάσει λίγο βρώμα. Άμα καθαρίζεις τα καθαρά δεν έχει νόημα.

alterMode είπε...

Χαχαχα!
Τα ίδια έπαθα και εγώ πριν 2 βδομάδες.
Καθάρισα το φοιτητικό μου σπίτι μετά από ένα ολόκληρο 6μηνο (αν και γυναίκα που θα έπρεπε να είμαι τακτική).
Και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν 30κάτι τετραγωνικά να θέλουν 3+ ώρες κόπο και ιδρώτα?
Και να πάλι η πρώτη σκόνη εμφανίστηκε!
Μυστήρια πράγματα!!!

amalthia είπε...

α εγώ κάνω τις δουλειές του σπιτιού γυμνή!δεν φοράω τίποτα και έτσι δεν ζεσταίνομαι πολύ.

βέβαια όταν πλένω τις βεράντες φοράω καπέλο...μη πάθω καμιά ηλίαση και τρέχουμε...

kathysteras είπε...

Έτσι θέλει κανονικά αφού δεν συμφέρει να το καθαρίζεις κάθε βδομάδα με αυτή την γαμοσκόνη. Μη μασάς γι'αυτό είναι οι γονείς. Έρχονται που έρχονται ας κάνουν και καμιά δουλειά.

kathysteras είπε...

Α μάλιστα καλή ιδέα Amalthia. Να σου πω ρε συ είναι κάτι λεκέδες στην μπαταρία που δεν βγαίνουν με τίποτα. Μπορείς ;Ξέρεις μωρέ να μου δείξεις λίγο και μετά θα το κάνω μόνος μου.

zoyzoy είπε...

Φοβερός είσαι!Για να εκτιμήσετε περισσότερος τις μητέρες και δη τις γυναίκες!
Αυτές τις σκέψεις έκανα πρίν 2μέρες τώρα που'μεινα άνεργη συνέχεια με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι βρίσκομαι και η μάχη με τη σκόνη πάντα ηττημένη με βρίσκει!
Ο γιός το'χει δίπορτο αν πιάσει μπίχλα η γκαρσονιέρα του μετακομίζει εδώ αλλά δεν θα του κάνω τη χάρη να δώ που θα πάει την κοπέλα!!
Την καλημέρα μου!!

Noikokyrokoritso είπε...

AISXOS! AISXOS, KAI KSANAMANA AISXOS!

kathysteras είπε...

Καλημέρα και σε σένα zoyzoy. Ναι ναι το εκτίμησα πλέον δε λέω.Έλα μωρέ το παλικάρι κρίμα είναι αλλά και πάλι καλά κάνεις γιατί πρέπει να μάθει κάποτε.(είπε ο καθυστέρας συμβουλεύοντας και μητέρες πλέον)


Γιατί ρε συ Ephee; Είναι κουραστικά πράματα αυτά μην με παρεξηγείς.

ephee είπε...

Kourastika einai ama ta afhneis na mazeftoun! Apo ligo kathe mera, palevetai pio efkola.

soz gia ta greeklish, den paizoun ellinika (akoma) :D

kathysteras είπε...

Το κάθε μέρα μου δίνει μία θαυμάσια ιδέα για κάθε μιάμιση μήνα. Μιά τα δωμάτια ,μία το μπάνιο για να μην μαζεύονται πολλά...

scepticusbatsicus είπε...

"μπορεί να έχεις την δημιουργία τεράστιων μπαλών σκόνης όπως στο σπίτι ενός φίλου μου που κινούνται ακανόνιστα στο χώρο βάση του ρεύματος αέρα."
Όταν ήμουν εργένης , είχα διαπιστώσει μια ρηξικέλευθη μέθοδο . Το ξεσκόνισμα με τη βοήθεια του ηλεκρισμού : δεν καθάριζα για κάνα τρίμηνο και μετά απλά μάζευα τη σκόνη από τις γωνίες που είχε συγκεντρωθεί ! :)))

amalthia ντροπή.... Ελπίζω να αφήνεις ανοιχτές τις κουρτίνες τουλάχιστον...

kathysteras είπε...

Όντως γι'αυτό δημιουργούνται η μπάλες σκόνης. Ορίστε η φύση προνόησε μάγκες άλλη μία απόδειξη ότι το σκούπισμα δεν χρειάζεται να γίνεται σε συχνή βάση για να μην πω καθόλου....

scepticusbatsicus είπε...

http://scepticusbatsicus.blogspot.com/2010/07/blog-post_24.html