Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κουρείο vs κομμωτήριο

 Το κουρείο είναι περίεργο πράγμα. Δύσκολα το αλλάζεις και πολλές φορές δένεσαι με τον εκάστοτε μπαρμπέρη . Έχεις μάθει την γνωστή γκάμα θεμάτων του και δεν θέλεις να το αλλάξεις παραμένοντας  μουγκός κατά την διάρκεια του κουρέματος. Ποδόσφαιρο, τζούλια, δώστε τα κλεμμένα πίσω είναι θέματα κλασικά και αγαπημένα με μεγάλη διάρκεια ζωής και εγγυημένο ενδιαφέρον. Έτσι την πάτησε και ο κακόμοιρος ο καθυστέρας. Λέω πελάτης  είναι δεν γαμιέται αφού θα του τα φάμε αργότερα ας πάω.



  Εισέρχομαι λοιπόν στο κομμωτήριο. Ένα άρωμα τσιχλόφουσκας μου γαργαλάει την μύτη. Θα το πολεμήσω σκέφτομαι και προχωράω. Χαιρετάω τον κομμωτή και ψάχνω που να καθίσω. Δύο κοκόνες έχουν θρονιαστεί φαρδιές ,πλατιές στον καναπέ. Ρόζ νύχι, κουτσομπολίστικο περιοδικό, λεπτό τσιγάρο, παντόφλα διχάλα, αστεράκι τατουάζ, χαζοχαχανητά και μαλλί ζέτα δούκα. Κάνω προσποίηση... Καμία αντίδραση. Stand aside bitch σκέφτομαι και προτάσσω την κοιλιά μου .Οκ κουνήθηκε. Την αράζω σε υπερβολικά ανδρική στάση. Μαζεύεται σιγά σιγά στο πλάι κοιτώντας με με το βλέμμα ''τι σίχαμα ειν τούτο;'' . Δεν αντιδρώ προφανώς για τα γούστα της έχω υπερβολική τρίχα στο πρόσωπο και με κατατάσσει στην κατηγορία του αφρικάνικου πίθηκου. Πάρε την κωλότσαντα της φίλης σου να μην κάθομαι σαν συγκαμένος σκέφτομαι. Το κάνει  εντάξει όλα, καλά θα τα πάμε τελικά. Ας ψάξουμε τώρα για περιοδικό. Cosmopolitan, down town, vogue, lifestyle, espresso, ciao και δεν συμμαζεύεται.... Κάτι δεν πάει καλά εδώ σκέφτομαι πολύ ροζ έχει στους τοίχους. Νοιώθω παρείσακτος, είμαι το μυαλό στο κεφάλι του καρατζαφέρη…



 Όχι, όχι δεν είναι από εκείνες τις φορές που δεν ξέρω κάτι που θα έπρεπε να ξέρω και γίνομαι ρεζίλι. Όπως τότε που νόμιζα ότι ο φοίβος και ο φοίβος δεληβοριάς είναι το ίδιο πράγμα και έγινα ρεζίλι σε μία πολύ σοβαρή συζήτηση. Δεν γίνεται να υπάρχουν κομμωτήρια  μόνο για γυναίκες. Εντάξει το κομμωτήριο προδιαθέτει κάτι πιο εκλεπτυσμένο και ότι θα φύγεις με δύο αυτιά αλλά θα μου είχε πει κάτι ο κομμωτής αφού τον ξέρω. Τα πόδια μουδιάζουν, κρύος ιδρώτας , τα αυτιά βουίζουν πάλι θα γίνω ρεζίλι γαμώτο. Την πάτησα  ο μαλάκας, την πάτησα σαν πρωτάρης, θα γίνω ο περίγελος, θα φύγω από δω με περμανάντ και κοτσιδάκια. Θα είμαι ο άσχετος , τα παιδιά μου θα είναι δακτυλοδεικτούμενα , θα κυκλοφορώ με μουστάκι και καμπαρντίνα όχιιιιιιι..



''Δημήτρη θα περάσεις για λούσιμο;;''



 Oh shit πλέον είναι αργά . Αφήνω το σουπερτρέντυ μου γυαλί στο τραπεζάκι. Κατευθύνομαι στην κλασική ντουζιέρα-μπιντέ των κομμωτηρίων. Ωχ αμάν δεν έχει χώρο από πίσω και θα με λούσει αυτός. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;Θα πρέπει να κάτσει στο πλάι δηλαδή.... Αθάνατη μασχαλίλα. Και πάμε εισπνοή όταν λούζει το πίσω μέρος κρατάμε κρατάμε όταν έρχεται μπροστά το χέρι έλααα και εκπνοή όταν ξαναπάει πίσω. Ουυφ πάει και αυτό πάμε για κούρεμα επιτέλους. Γάμησε τα την μάνα γ. του λέω δεν αντέχω να ξυπνάω σαν έλβις και επίσης έχω υποσχεθεί ότι μέχρι τις 15 που τελειώνουν οι δηλώσεις να έχω κάνει κάτι για τον εαυτό μου. Τσακ ,τσουκ τελειώνει το κουρεματάκι, σένιο το μαλλί καιρός να βάλω το πλάνο μου σε εφαρμογή. Πληρώνω (15ευρώ!!!!) και κατευθύνομαι στο τραπεζάκι. Απλώνω το χέρι προκλητικά ψηλά προσπαθώντας να παράγω ανδρίλα. Άκυρο δεν ζέχνω τίποτα,  γαμώτο έκανα μπάνιο χθες. Αρπάζω το γυαλί ,το φοράω .Παίρνω το ύφος '' Τι έχεις να πεις καριόλα τώρα που είμαι σουπερ γκόμενος ;'' Δεν αντιδράει, γυρίζω και φεύγω. Δεν κοιτάω πίσω λογικά κλαίει και οδύρεται, ας πρόσεχε.





Και έτσι λοιπόν τι μάθαμε σήμερα παιδάκιαα.......



Κύριε , κύριεεεε να πω;

Πες μικρέ καθυστέρα.

Δεν αλλάζουμε κομμωτήριο. Και αν το κάνουμε φροντίζουμε να έχει τους απαραίτητους άντρες μέσα. Και να έχει περιοδικά με αυτοκίνητα ή γυμνές γυναίκες .

Εκτός από ποιά μικρέ καθυστέρα;;;;

Το status, το nitro, το esquire και με όποιο σχετίζεται ο γαμημένος ο κωστόπουλος και προβάλλουν το μαλακισμένο σούπερ ανδρικό πρότυπο.

Και πως αλλιώς τα καταλαβαίνουμε;

Έχουν διαφημίσεις αχρείαστων ρολογιών, κρεμών για το πρόσωπο ,υπερβολικά πολλά μανικετόκουμπα ,συμβουλές για το πως να ξοδέψετε τα λεφτά σας σε ψωνισμένες μαλακίες και τα άρθρα τους είναι γραμμένα στο γνωστό εμετικό ύφος κωστόπουλου πχ. ψευτόεξυπνάδα +κουραδομαγκιά + ασυμβίβαστο πνεύμα + lifestyle.

Μπράβο καθυστέρα.

30 σχόλια:

ephee είπε...

Ε, δεν πας καλά! Άφησες το μπαρμπέρικο για να πας σε κομμωτήριο; Ένας από τους λόγους για τους οποίους δε με χάλαγε να είμαι άντρας είναι η ψιλή. Μια φρρρρρρρστ και καθάρισες!
Πάει αυτό, πάμε παρακάτω.

Η μασχαλίλα που λες, είναι από τα σημεία κλειδιά που οι άντρες ωχριούν μπροστά στις γυναίκες. Να σε λούσει καγκούρισσα με ιδρωμένη μασχάλη που έχει και περίοδο και είναι όλη μέρα όρθια, και μετά μιλάμε.

Μια που ανέφερες τις βίβλους των μετροσέξουαλ (αδερφές με μπούρκα) αναφέρω ότι χτες το βράδυ γελούσα με το stand up του Graig Ferguson που έλεγε ότι ο καινούργιος James Bond (Daniel Craig) σα γκέυ αποτριχωμένο δελφίνι.. Τα κωστοπουλοmagazines τον έβγαζαν θεό, κι εγώ πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν πήρανε τον Clive Owen για James Bond..

Kαι σήμερα βλέπω αυτό.. http://www.protothema.gr/life-style/gossip/article/?aid=69928

Ε, δε μας χέζουν και τα μανικετόκουμπα;

Y.Γ. Μ'αρέγn του νέου template!

kathysteras είπε...

Τι να κάνω; Eίπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο ο άνθρωπος.

Μα με το ζόρι επειδή παίζει τον τζέιμς μποντ να είναι και άντρας; Και πάρε υφάκια και αγριάδα σ'όλες τις φωτογραφήσεις. Καλά ο κλάιβ βέβαια είναι υπερβόλικα βαρύς ακόμα και για τζείμς μποντ.

Υ.Γ. Ναι, μαρκαλίζει σαϊλά....

Flonsavardu είπε...

Άσχετο με το κείμενο, αλλά ναι, όλοι θέλαμε κλαιβ για μποντ, και όχι τον παρακμιακο ξανθοψειρα, γκει ή μη- και μένα που με βλέπεις προτιμαω τους ξανθους.

Το χειρότερο εβερ σε κομμωτήριο ήταν ένας στο Ρεθυμνο που με κουρευε σαν μανιταρι. Το μανιταρι είναι το φιλαριστο, αλλά πολύ χειρότερο. Το φιλαριστο είναι όταν τα μαλλιά αρχίζουν ξέρω γω καρέ και καταλήγουν μακριά, όχι ένα μήκος με λίγα λόγια. Το μανιταρι είναι αυτό, αλλά τα μαλλιά δεν ξεκινούν από καρέ, αλλά από μερικά εκατοστά από την ρίζα, σαν πανκ, και καταλήγουν στην πλάτη.

Και τον είχα αφήσει να μου το κάνει αυτό 2-3 φορές. Το τρία εξαμαρτειν... Κατα τ αλλά έχω αλλάξει όλα τα χρώματα, μπορεί να σε βεβαιώσει και η αμαλθεια που έχει δει φωτό.

Flonsavardu είπε...

Το τρις εξαμαρτειν, γάμω την αυτόματη διόρθωση του αη φον.

panos srpk είπε...

Κι εγω αφησα τον μπαρμπερη μου [ενας θεος να τον κανει] στην αρχη της εφηβιας μου για να μετακομισω σε ενα σικ μαγαζι ονοματι Dino. Ηταν βλακες. Ο μπαρμπερης μου ηταν καλυτερος καθως με φωναζε συνεχεια "καλως μας ηρθες παναγιωτακη, το συνηθισμενο κουρεματακι?" και αλλα τετοια γραφικα. Αλλα μεγαλωνοντας ηθελα να αλλαξω στυλ στα μαλλια βρε παιδακι μου. Μεσολαβησε το "κομμωτηριο" του γυμναστηριου [λογω ετησιας συνδρομης] και κατεληξα σε ενα "κομμωτηριο" της γειτονιας μου, που το ανοιξε ενας μπαρμπερης αλλα διακινει νεους ταλαντουχους κομμωτες-κομμωτριες και εκτος του οτι βρηκα το μαλλι που μου πηγαινει, χαζευω και τον κωλο της μελαχρινης κομμωτριας-μοντελου...
Αρα ενα κομμωτιριο σε κερδιζει πρωτα απ'ολα με το αν θα βρει το στυλ που σου τεριαζει, με τη συμπεριφορα και τελος με τον καθε κωλο που μπορεις να χαζευεις εκει. Εγω εχω εναν κωλο να χαζευω αλλα μου φτανει! Ασε που ειναι μολις 5 δευτερα απ'το σπιτι μου

ephee είπε...

Eγώ μια φορά κουρεύομαι στον ίδιο εδώ και 20 χρόνια. Τώρα έχει βάλει και το γιό του στο μαγαζί, αλλά δεν τον εμπιστεύομαι. Έχει αυτή τη φάτσα που σου λέει "θα'χε πολύ πλάκα να σε κούρευα" και το μάτι του γυαλίζει.

Ε, όχι και βαρύς ο Clive για James Bond! Ο Sean έκανε καριέρα με το φρύδι/περισπωμένη..
Άμα το πάμε έτσι, να βάλουμε τον Keanu με μια τουτου και ποέμ να κάνει τον Indiana Jones.

kathysteras είπε...

Flons μισό λεπτό, μισό λεπτό πολλές ξένες λέξεις κίνδυνος overload. Ας συγκεντρωθώ...

Λοιπόν αυτό το μανιτάρι ακούγεται πιο δύσκολο αφού θα πρέπει να τα χωρίσει πιο πολλές φορές τα μαλλιά, ποιός ο λόγος να το κάνει;

Εμένα πάλι αυτή την φορά τα χώρισε και πρώτα τα έκοψε από την μία και μετά από την άλλη και μου φαίνεται ότι κάποιες τρίχες πετάνε. Ο άλλος ο κουρέας τα έπαιρνε όλα μαζί, α ρε ηλία πόσο μου λείπεις...

kathysteras είπε...

Sarper είπες μεγάλη κουβέντα και με έκανες να σκεφτώ την ζωή μου.

Γιατί έχω τόσο καιρό να κοιτάξω κώλο σε κομμωτήριο; Είναι από τα πιο συνήθη μέρη για ελεύθερο κοίταγμα κώλου χωρίς συνέπειες και παρεξηγήσεις και εγώ το έχω αγνοήσει τόσο καιρό. Άντε σιγά, σιγά να αρχίσει το ψάξιμο για πολλά υποσχόμενους κώλους...

amalthia είπε...

Μπήκα για να επιβεβαιώσω οτι η Φλό τα έχει κάνει όλα(τα στυλ στα μαλλιά εννοώ)!

Εγώ πάω σε ενα κομμωτήριο 27 χρόνια(απο την κοιλιά της μάνας μου) αλλά κατα διαστήματα πάω και σε άλλα...πουθενά δεν βρίσκω την ειρωνία της δικιάς μου κομμώτριας,το κοφτερό βλέμμα της και το αστεία κοντοκουρεμμένο μαλλί της! άσε που σε αυτήν μπορώ να ξεσπάσω όταν δεν μου πετύχει το μαλλί...στους άλλους είμαι κάπως
"μμμ σας αρέσει το κούρεμα Αμάλθεια?"
"εεεε εντάξει μωρέ θα μακρύνει,ευχαριστώ καλέ μου κομμωτή"

kathysteras είπε...

Ephee κοίτα μετά τα φιλάκια στον clive πέφτει ο κλήρος. Αν και εγώ θα ήθελα hugh jackman ο τύπος είναι θεός.

kathysteras είπε...

27 χρόνια!!!

Καλά εγώ αυτό το σκέφτομαι συνέχεια. Μα γιατί δεν γίνεται κάποιος να με κουρέψει γαμάτα όπως θα γίνουν μετά από δύο βδομάδες και πρέπει να είμαι πάλι σαν λοκατζής;

Flonsavardu είπε...

σε ενημερώνω απλώς ότι η λέξη μανιτάρι είναι δικής μου έμπνευσης. μην την πεις πουθενά και περιμένεις να καταλάβουν.

kathysteras είπε...

Αααχ άτιμες γυναίκες εκεί αμέσως να κοροιδέψετε...

amalthia είπε...

η λέξη μανιτάρι χρησιμοποιείται εξίσου για να περιγράψει κάποιο συγκεκριμένο σχήμα πέους.

Πηγή* Αμάλθεια

kathysteras είπε...

Χαχαχα δεν υπάρχεις ρε αμάλθεια.

amalthia είπε...

έλα όχι τρεντοεκφράσεις σε εμένα!

υπάρχω απλώς είμαι του γκουντ του μπι τρου!

kathysteras είπε...

Πω πω μην τρεντίσω και εγώ σαν κανονικός άνθρωπος ρε παιδί μου.Ρε συ εδώ έβαλα και μουσική...

Πάει ο παλιός καλός καθυστέρας . Θέμα χρόνου είναι τα reviews σικ εστιατορίων και yacht club. Μην σου πω θα τσούξω και ένα background του max power.

panos srpk είπε...

Δηλαδη το πεος που εχει κλιση προς τα δεξια ή αριστερα, πως λεγεται? Το νου σας!

Το ανεκδοτο με τα μυαλα το ξερετε? Το δεξι ημισφαιριο του μυαλου και το αριστερο πανε... ΠΟΥ? [σε διαφορετικα μερη αναλογα με το φυλο]

kathysteras είπε...

Ρε συ αυτές έχουν βγάλει ονόματα για όλα, άσε μην το ψάχνεις. Το είδα εγώ και στο satc πολύ επιμορφώτικη σειρά. Πάντως μαλακία να έχει κλίση πολύ άβολο ακούγεται. Άσε που θα κατουράς με φάλτσα μετά.

Για πες ,για πες δεν το ξέρω...

panos srpk είπε...

Το καλυτερο για να πετυχενεις φαλτσο κατουρο ξερεις ποιο ειναι? Τουαλετα-καλιοπη με τερμα για ποδοσφαιρακι! Στοχευεις την μπαλιτσα, κανεις φαλτσο και τσααααακ στο δεξι παραθυρακι! Τυφλα το φαλτσο αριστερο του Ρομπερτο Καρλος!

Οσο για το αντεκδοτο... Αυτες εχουν τα ημισφαιρια στις ρωγες τους [γιατι αραγε ειναι τοσο δα?] κι εμεις στους ορχεις [παλι καλα που ειναι μεγαλυτεροι απο ρωγες!]

Flonsavardu είπε...

δεν ισχύει αυτό με τα στραβά πέη. η αμάλθεια είναι η καλύτερη, τα σπάει μη πω κιολα!

επίσης της μίλησα στο τηλέφωνο. :D είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό, και το μεταφέρω. στην αρχή δεν ήθελε να μου το δώσει, αλλά εξαφανίστηκα μερικές βδομάδες και της το έπαιξα ιστορία και δεν άντεξε. λύγισε.

kathysteras είπε...

Ναι αλλά άμα πάει η μπάλα άουτ μετά σε κυνηγάει η μάνα σου ή η γυναίκα σου. Άτιμες γυναίκες με τίποτα δεν μας αφήνουν να διασκεδάσουμε.

Χαχαχα. Άρα αυτές χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο τους για να προσελκύσουν τον δικό μας. Λογικό.

kathysteras είπε...

Καλά εσείς οι γυναίκες χρησιμοποιείτε τα ίδια όπλα και στα δύο φύλα τελικά. Π.χ. πονεμένο βλέμμα, παρεξήγηση κτλ. Άτιμες γυναίκες σε εμάς δεν πιάνει τίποτα.

Θυμήθηκα τώρα το επεισόδιο στα φιλαράκια που έκανε τα γλυκά μάτια ο ρος σε ένα τροχονόμο για να μην του κόψει κλήση. Επειδή το είχε κάνει πιο πριν η ρέιτσελ και έπιασε...

Policeman: Your license please.

Ross: (laughs) You don’t-you don’t want to hear about my dream Officer…Pretty?

Policeman: It’s Petty. I’ll be right back with your ticket.

Rachel: You have a son!

Ross: I know. I know.

panos srpk είπε...

Γι'αυτο ειναι σκυλες ολες τους :D

kathysteras είπε...

Όχι μωρέ καλές είναι. Απλά έχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι μας και αρκετές φορές τα εκμεταλλεύονται.

Ενώ ο άντρας τι να πει;
''Αυτή η τριχωτή κορμάρα δεν θα γίνει δική σου σήμερα;'' Δεν το'χει ρε παιδί μου.

Καλά μην μιλήσω για συζητήσεις. Μία διαφωνία με γυναίκα τείνει στο άπειρο. Στο τέλος νοιώθεις και άσχημα και δεν ξέρεις το γιατί.

But she loves you....
And ...

amalthia είπε...

Φλό με κάνεις και ντρέπομαι...και ναι έπεσα στην παγίδα σου...και δεν ντρέπομαι γι'αυτό!!

δεν ξέρω για τον Ρός,εγώ πάντως μόλις χτές έκανα τα γλυκά μάτια σε στρουμφάκι και έπιασε..και δεν χρειάστηκε να πω τίποτα συγκεκριμένο,έκανα κανονικό διάλογο αλλά κάτι είχε το βλέμμα μου...και η ομιλία μου ήταν πιό αργή τώρα που το σκέφτομαι.μμμ και είχα ρίξει και λίγο προς τα αριστερά το κεφάλι μου...τέσπα την γλίτωσα!

τώρα ας πάμε στο κυρίως θέμα:
τα στραβά πέη,αυτά με την ελαφρά κλίση λέγονται αγγούρια.
Πηγή* Αμάλθεια

kathysteras είπε...

Α σωστό αγγούρια δεν το σκέφτηκα.

Ορίστε το κάνετε τόσο ανεπαίσθητα που δεν το καταλαβαίνετε πλεόν...

Και σκέφτεται μετά το καημένο το θύμα ''καλά έχω ομορφύνει πολύ τώρα τελευταία'', ''κρίμα θα ήταν η κοπέλα ταράχτηκε που την σταμάτησα'' κτλ.

kalo paidi alla... είπε...

Ξεφεύγοντας απ το θέμα των σχολίων και παραμένοντας στο θέμα μας έχω να πω ότι ο δικός μου (κουρεάς ντε!) έχει αρχίσει και μου κάνει νερά=ψαλιδιές. Μπορεί να του ανέβηκε η πρεσβυωπία αλλά δε μπορώ να τον αφήσω..με κουρεύει απ τα 16 μου (από όταν ο προηγούμενος βγήκε στη σύνταξη δηλαδή)

ασωτος γιος είπε...

ο κωστοπουλος εκανε τη δουλεια του και τα κονομισε
αυτοι γιατι ψηθηκανε απο το λαιφσταιλ? γιατι πολλοι ψηθηκανε και σημερα πια δε ξερουν οι γκομενες πιος ειναι πιο στρεητ? καπιοι γκεη ειναι πιο στρεητ γιατι και τα στρεητ το χουνε χασει λιγο με το λαιφσταηλ..κι ας μενουν και δυτικες συνοικιες
τα μπαρμπερικα ειναι μια χαρα ,με την ψιλη τα παιρνω και γω και πιο φτηνα

kathysteras είπε...

Καλόπαιδο εμένα από τα 14 με κούρευε αλλά ευτυχώς τότε το είχε ανοίξει και είναι νέος.


Άσωτε Γιέ....

Επειδή είμαστε ψωνάρες γίνονται όλα αυτά. Επίσης έχουμε φτάσει σε σημείο ο άντρας να προσέχει πιο πολύ τον εαυτό του από την γυναίκα. Ε, δεν θέλει και πολύ μετά να την κουνήσει την αχλαδιά. Δεν πάει να μου το παίζουν αντράκλες όλοι αυτοί άμα αγαπάς το σώμα σου είσαι γκει, τέλος.

Άσε που έτσι και αλλιώς πλεόν όταν πετυχαίνω τον βαλιανάτο στην τηλεόραση σαφώς είναι πιο άντρας από όλους τους συνομιλητές τους. Που είτε προσπαθούν να αποδείξουν την ανδρίλα τους με κραυγές είτε με πολύ ανδρική κακοπροαίρετη ειρωνία.

Και εγώ για επιστροφή στο μπαρμπέρη το κόβω αφού το ίδιο πράμα γίνονται πάντα.