Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Οι 8+1 νέες ανατρεπτικές χρήσεις του αυτοκινήτου με την ευγενική χορηγία του πατέρα μου

( Πρέπει να γράψω κάτι, πρέπει να γράψω κάτι, πρέπει να γράψω κάτι πριν αρχίσουν οι δηλώσεις επειδή μετά δεν θα γράψω ποτέ.....
Πότε το έχασα να δεις
Πρέπει να ήταν πέρσι το καλοκαίρι
Πιο πριν έχασα και την όρεξη για δημιουργία κάπου στον Φεβρουάριο εικάζω και ακόμα να ξανάρθει.
Τον τελευταίο καιρό έχασα και λίγο τον εαυτό μου ελλείψει συντροφικής εποπτείας αλλά δεν πειράζει ξανάζησα την χαμένη μου εφηβεία.

Έχω λοιπόν κάτι πρόχειρα ποστ που έχουν αραχνιάσει, κλείνουν χρόνο και σε λίγο θα αρχίσουν να βγάζουν δοντάκια. Το ένα είναι για κατεστραμμένες ταινίες αλλά τελικά δεν έχω δει και τόσο πολλές οπότε το σβήνω. Έσβησα και κάτι άλλα που τα θεώρησα πολύ δήθεν σαν προσπάθεια συμμόρφωσης μου και επανένταξης μου στο φυσικό περιβάλλον. Το άλλο είναι για rpg που έτσι και αλλιώς είμαι καμένος και είναι ένα άρθρο-παρέμβαση που όμως δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα το κοτσάρω πάνω μάλλον μην μου χαλάει την σοβαρή μόστρα. Έχω ένα για τις άχρηστες σούπερ δυνάμεις μου αλλά είναι μόνο τρεις και πρέπει να ανακαλύψω και άλλες. Έχω ένα για την Τέλενδο αλλά πρέπει να καλοκαιριάσει λίγο και ένα για το αυτοκίνητο μας (από το μας ανακαλύπτεις εύκολα αποτυχημένους 25ρηδες που δεν έχουν δικό τους αμάξι όχι ότι το οδηγάνε δηλαδή αλλά για την αδυναμία τους σε αυτή την ηλικία να έχουν στην κατοχή τους μία μοναδική έκφραση της αρσενικότητας τους και παρ' όλα αυτά χρησιμοποιούν ποδήλατο) και τις απίθανες χρήσεις του που μάλλον είναι και το πιο ολοκληρωμένο. Αυτό θα βάλω και δεν γαμιέται. Πριν προχωρήσω όμως οφείλω ένα ευχαριστώ σε όλες τις σειρές που μου κράτησαν παρέα αυτή την δύσκολη περίοδο μου που μάλλον όταν φύγω από αυτό τον μάταιο κόσμο θα ονομαστεί ο μαύρη περίοδος μου και τα μόνο έργα μου θα είναι ένα λερωμένο με σουβλάκια και καφέ κάλυμμα καναπέ και ένας πλαδαρός κώλος και φυσικά τα blog από τα οποία τις έμαθα. Οπότε ξεκινάω (σαν δέκα ορίζεται το flight of the conchords και οι απαράδεκτοι)

1. Terriers (9): Απί-στευ-το.
2. Firefly (8,5): Σχεδόν απίστευτο.
3. Breaking Bad (8): Λίγο αργό αλλά με γαμάτες ερμηνείες και ανατροπές
4. Louie (7,5) Γαμάτος κατεστραμμένος τύπος
5. Community(7,5) Πολλοί και πολύ ενοχλητικοί χαρακτήρες αλλά αρκετά καμένο και σουρεαλ με μυθικά επεισόδια.
6. Arrested Development (7,5) Αρκετά αστείο αλλά και υπερβολικά χαζοί χαρακτήρες
7. Misfits (7) Καλό αλλά με χάλασαν οι πολλές ενός επεισοδίου ιστοριούλες

Και φυσικά είδα και το black books που η πρώτη σεζόν γαμούσε αλλά σόρυ ephee στην δεύτερη  πέφτει πάρα πολύ το επίπεδο. Άντε πάμε και ο θεός βοηθός. )Ξέρω οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει στις κλασικές και συμβατικές χρήσεις του αυτοκινήτου. Αλλά ρε γαμώτο αφού ξοδεύουμε μία μικρή περιουσία να μην βρούμε και εναλλακτικές χρήσεις; Παρουσιάζω λοιπόν από τον πατέρα μου που είναι ο μάστερ της καταστροφής τις 8+1 νέες χρήσεις του αυτοκινήτου...

1.  Σνακ-Μπαρ

 Ρε φίλε πεινάς τι να κάνουμε; Θες κάτι να κόψεις την πείνα σου πριν το μεσημεριανό . Τι θα κάνεις θα κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια; Όχι φυσικά γι' αυτό υπάρχουν τα αυτοκίνητα. Ο πατέρας μου το έχει εφοδιάσει με τα απολύτως απαραίτητα πχ. νερό και ξηρά τροφή. Σε περίπτωση σεισμού το αυτοκίνητο μας είναι έτοιμο προς κατοίκιση. Τις περισσότερες φορές το εφοδιάζει με ξηρούς καρπούς ή παστέλια. Μυθικές διαστάσεις έχει πάρει η ιστορία του παστελιού που είχε ξεχαστεί δύο χρόνια στη θήκη πίσω από τη θέση του συνοδηγού και παρ' όλα αυτά καταναλώθηκε. Επίσης πολύ συνηθισμένα είναι και τα κουλούρια και οι πίτες σε περίπτωση ταξιδιού που κάνουν τσουλήθρα πάνω στο ταμπλό λόγω της τρομακτικής οδήγησης του πατέρα μου. Και για να περάσω στην επόμενη χρήση αναφέρω ότι το αγαπημένο σνακ του πατέρα μου είναι τα αράπικα φιστίκια. Όχι φυσικά τα καθαρισμένα ,τα άλλα με το κέλυφος που έτρωγε ο ντάμπο και μπορείτε να φανταστείτε τι μπιχλές βγάζουν αυτά.....


2. Σκουπιδιάρικο


  Η φωτογραφία που παραθέτω είναι 100% αληθινή και δική μου.Πρόκειται για την θέση του συνοδηγού και δεν είναι από κανένα παραιτημένο αμάξι. Μπορείτε να ξεχωρίσετε διάφορα πράγματα μέσα στο πανδαιμόνιο σκουπιδιών. Τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια είναι τα πακέτα τσιγάρων, τα μυξόχαρτα ,τα κουτάκια από τσίχλες,τα κελύφη από φιστίκια που σε αυτή λείπουν και κάνουν το καλύτερο εφέ και το σουσάμι από κουλούρια. Σε αυτή την φώτο έχουμε εξτρά μία λάμπα και μία ομπρέλα. Γιατί ο τύπος από την μία δεν θέλει να τα πετάξει έξω και από την άλλη δεν έχει ένα μέρος να συγκεντρώνει ,οπότε γιατί να σκάει; Τα πετάει δίπλα στη θέση του συνοδηγού και όλα καλά και ωραία. Εκτός και από αυτόν που θα πάει να κάτσει βέβαια και θα γίνει κώλος από τα σουσάμια.


3. Αποθήκη


  Άμα κάτσεις καμιά μέρα και ψάξεις στο πορτμπαγκάζ παίζει να βρεις και τίποτα λίρες ή τον κώστα καραμανλή. Είναι από τις κλασικές περιπτώσεις που κάτι παραπέφτει και μετά αναρωτιέσαι που το έχεις χάσει τόσο καιρό. Έτσι υπάρχουν διάφορα ξεχασμένα και αγαπημένα αντικείμενα παλιών ρομαντικών εποχών όπως κασέτες ,μπάλες θαλάσσης, παλιά περιοδικά , καρέκλες για την παραλία κτλ.


4. Κρυψώνα

  Η θεικότερη χρήση του αυτοκινήτου, σκεφτείτε το λίγο. Είναι εύκολα προσβάσιμο, μπορείτε μόνο εσείς να το ανοίξετε και χωράει αρκετά πράγματα. Το τι θα αποθηκεύσετε δεν δίνω ιδέες αφήνω την φαντασία να οργιάσει. Μόνο προσοχή μην τα ξεχάσετε και όταν πρέπει να αλλάξετε κανα λάστιχο βρεθεί κανένας προ εκπλήξεως.


5. Ντουλάπα

  Μια αλλαξιά να μην έχεις ρε αδερφέ για ώρα ανάγκης; Εμείς πάντως έχουμε εκτός βέβαια από τα κλασικά που κυκλοφορούν σε όλα τα αυτοκίνητα όπως πχ. καπέλα, κασκόλ, ζακέτες , μπουφάν και  φόρμες, αθλητικά παπούτσια, παντόφλες κτλ. Πριν πάμε για ψώνια ρίχνουμε και μία ματιά στο αμάξι μήπως βρούμε τίποτα ξεχασμένο να μας κάνει. Είπαμε κρίση περνάμε....


6. 4Χ4

Τι θα πει οικογενειακό; Ανεβαίνει ,το πληρώσαμε που το πληρώσαμε θα ανέβει το γαμίδι. Πόσες φορές έχω πει πάει φύγαμε προς τα πίσω δεν λέγεται.


7. Συγκρουόμενο

 Ώρες ώρες το λυπάμαι. Είναι μόνο δέκα ετών και φαίνεται σαν να είναι έτοιμο για πάτημα. Βαθούλωμα, βαθούλωμα και άμα ποτέ δεν το πας στο συνεργείο και γίνει χάλια σε κάποια φάση. Πλέον στην κατάσταση που είναι και από την βρώμα τα περισσότερα δεν φαίνονται βέβαια εκτός από τον καθρέπτη που είναι κανά δίμηνο σπασμένος. Καμιά φορά ρίχνω και κανά κλωτσίδι στο φτερό γιατί πετάει προς τα έξω, έχει την πλάκα του τουλάχιστον.


8. Τρενάκι του τρόμου

Γουστάρετε τις έντονες συγκινήσεις; Σας τρελαίνει η αίσθηση του στομαχιού που ανακατεύετε όταν κρέμεστε ανάποδα στο πενήντα μέτρα; Μην είστε κορόιδα και τρώτε τα λεφτά σας στα λούνα παρκ ελάτε για μια βόλτα όταν βιάζεται να φτάσει κάπου μες το σκοτάδι. Τιιι, θα βρούμε τον καθρέφτη; Βρε χαζό αφού είναι υπολογισμένο όπως στο λούνα παρκ ποτέ δεν βρίσκεις τίποτα αλλά φτάνεις χιλιοστά κοντά του.


9. Κουίζ

Βρες πόσες γρατζουνιές έχει άπλυτο και κέρδισε πλούσια δώρα. Από όσους δοκίμασαν ποτέ δεν έχω ακούσει τον ίδιο αριθμό.

17 σχόλια:

Τρυποκάρυδος είπε...

Ρε, παιζει να έχουμε τον ίδιο πατέρα; χαχαχα

Ρε φίλε τι πράγμα είναι αυτό με τους πατεράδες; Εμένα ο δικός μου συνέχεια κολλάει πράγματα. Παντού! Οτιδήποτε! Σταυρουδάκια, χάντρες, μάτια. Τελευταία προσθήκη ήταν ένα κοινό κουτί χαρτομάντηλα το οποίο το κόλλησε πάνω στο ταμπλώ! Και το οποίο ήταν έχει αδειάσει φυσικά και έχει βάλει μέσα 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας. Ελεος! Επίσης το πορτ-μπαγκάζ φυσικά είναι η δεύτερη αποθήκη του. Έχει μέσα ένα τελάρο γεμάτο εργαλεία, ένα τροχό, μια ηλεκτροκόλληση, ξέρεις απλά καθημερινά πράγματα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου χρειαστούν βρε παιδί μου. Κι όχι δεν είναι ούτε μηχανολόχος, ούτε μηχανικός, ούτε τίποτα σχετικό. Ταρίφας είναι...Πιάσ' το αυγό και κούρευτο.

Flonsavardu είπε...

ααα, για έναν άνθρωπο που μέχρι τα 12 του το οικογενειακό αμάξι ήταν ένα ντάτσουν, όλα αυτά είναι απλές λεπτομέρειες. θα έπρεπε να δεις τη σχάρα μας όταν πηγαίναμε διακοπές. μόνο η γιαγιά έλειπε.

ephee είπε...

Kathy, το αμάξι είναι για όλες τις δουλειές. Trust me, είναι πίκρα να οδηγείς ξένο αμάξι και να μην έχει μέσα ΤΙΠΟΤΑ. Στο πρώην "οικογενειακό" μας αμάξι, θα σου προσθέσω κι άλλη μία χρήση: "Πανδοχείο".. άνοιγε με το νύχι (κυριολεκτικά), και βρίσκαμε μέσα τζιβάνες....άλλων!
Περί κρυψώνας, ούτε συζήτηση, τα στρουμφ έχουν γνώση πλέον:(
Περί πειστηρίου "αρσενικότητας" (που τη βρήκες αυτή τη λέξη ρε;) κολοκυθόπιτα.. Αν άντρας θεωρείται αυτός που κυκλοφορεί ρόδα-μούρη και κοιμάται στο ίδιο κρεββάτι που κοιμόταν στην τριτη γυμνασίου και δίπλα στην κρεββατοκάμαρα της μάνας του να το βράσω... μη σου πω να το κάνω κι αυγολέμονο!

Για Black Books, δεν έχω να πω κάτι. Είμαι ο πλέον υποκειμενικός κριτής.. have mercy!

kathysteras είπε...

Τρυπακάρυδε κοίτα μετά τα 50 όλοι οι πατεράδες τελικά ίδιοι γίνονται πόσο μάλλον στην οδήγηση. Φταίει που έχουν φάει όλη την ζωή τους μέσα στο αυτοκίνητο και βαριούνται να οδηγάνε και οι γιοί τους όπως εγώ πχ είναι γομάρια και βαριούνται την οδήγηση. Τώρα που είπες κολλάει πες μου ότι είχατε και το σημειωματάριο με την βεντούζα; Θεικό προιστορικό γκάτζετ λες και έχεις τόσα πράγματα να θυμηθείς όταν οδηγάς. Α,και εμείς επειδή τελειώσαν τα χαρτομάντηλα έχουμε ένα χαρτί κουζίνας στην πίσω θέση. Μια μέρα πήγα να φυσήξω την μύτη μου και εισέπνευσα δέκα διαφορετικά είδη καρκίνου.


Φλο, οικογενεικό ντάτσουν; Δεν ήξερα ότι υπάρχουν πρέπει να είναι συλλεκτικό.


Ephee την έφτιαξα την ''αρσενικότητα'' μάλλον δεν ξέρω ώρες ώρες κάνω κάτι τέτοια και μου φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές λέξεις μέχρι να μου πει κάποιος ότι δεν υπάρχουν. Το μόνο σίγουρο για το black books πάντως είναι ότι όταν το δεις θες οπωσδήποτε και εσύ ένα δικό σου σκονισμένο βιλιοπωλείο-σπίτι.

Τρυποκάρυδος είπε...

Αααα, το σημειωματάριο βεντούζα....
Τι μου θύμισες τώρα; Μεγάλες στιγμές!
Νομίζω θα δακρίσω από συγκίνηση.

Parakmiako Ergaleio είπε...

Perasa na ypovalw ta sevi mou gia tous Explosions in the Sky.

Kalhmeraaaaa!

kathysteras είπε...

Να σαι καλά πάλι καλά που μου το θύμισες γιατί είναι καιρός να τα αλλάξω.
Καλημέραααα.

ephee είπε...

Προτείνω Dreamend - 10 Guitars From Salem.. trust me!
(http://www.youtube.com/watch?v=3gftrAaOCBs)

kathysteras είπε...

Ωραίοι μαστουριάρηδες οι τύποι να μην νιαούριζε και ο τραγουδιστής ώρες ώρες. Thanks για το album το άκουσα μονορούφι.

ephee είπε...

Αν υπάρχει κάτι που με ξετρελαίνει στο βλόγκινγκ, είναι που φτάνεις να λες κάτι τέτοια, ξεκινώντας από τις χρήσεις του αυτοκινήτου...
(ναι όντως είναι λίγο σα γατί ο βόκαλιστ)

amalthia είπε...

εμένα το αυτοκίνητο μου χρησιμεύει κυρίως για εκτόνωση. ώπα μη βιάζεσαι.
δεν εννοώ "γκάζι ανοιχτό" και τέτοια.

εννοώ μουσική δυνατά και ξελαρύγγιασμα αλλά δυστυχώς κάνω μικρές διαδρομές και δεν προλαβαίνω πάνω απο 2 τραγούδια μέχρι να μπω ή να βγω απο την πόλη.

γιατί στην μικρή μου πόλη εαν τραγουδάς δυνατά στο αυτοκίνητο πάει να πει πως είσαι μουρλός.

Κάθυ γέλασα με την εισαγωγή σου,σε ευχαριστώ.(υπερβολή το ευχαριστώ αλλά όχι,ήθελα να στο πω,οπότε καθόλου υπερβολή..ε?φανταστικέ οδηγέ??)

kathysteras είπε...

Κλαμπάκι δηλαδή. Γιατί όχι; Ανακαλύψαμε άλλη μία χρήση του αυτοκινήτου. Εχώ πάλι για εκτόνωση έχω το περπάτημα με mp3 μόνο που δεν μπορώ να τραγουδήσω αλλά δεν πειράζει συνήθως μεταφέρομαι σε τεράστιες σκηνές με χιλιάδες γυμνόστηθες γκόμενες (εντάξει υπερβολή αυτό) από κάτω και κάνει το ίδιο.

ΜaRioNaSTRo είπε...

H μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ έχω δικό μου αμάξι.
Κατά τ'άλλα το αμάξι μου είναι σαν σκουπιδότοπος αλλά μόνο στη θέση του συνοδηγού. Τα πίσω καθίσματα λειτουργούν σαν ντουλάπα και το πορτ μπαγκάζ σαν βιβλιοθήκη αλλά και σαν αποθήκη.
Ας πούμε έχω δύο μικρές κούτες εδώ και δύο χρόνια πίσω μιας και ξέμειναν από μετακόμιση σε μετακόμιση.
Επίσης βάζω μέσα το ποδήλατο :)

kathysteras είπε...

Μμμμμμ απλώνομαι, διώχνω τις αράχνες και τρομάζω τα ποντίκια απολογούμαι για την πρωτοφανή αγένεια μου και απαντάω μεστά και σοβαρά.
....
...
...
...
...

Η αλήθεια είναι και ότι εμένα μου λείπει το αμάξι όταν βαριέμαι να ποδηλατίσω.

Μία απάντηση ώριμη ανάλογη της φήμης μου.

monkey είπε...

Sorry αλλά το αμάξι είναι κατά κόρον γαμιστρώνας ... Πες μου οτι εσένα διαφέρει...

kathysteras είπε...

Κοιτα εμενα ειναι του πατερα μου και ετσι ελπιζω να μην το υπολογιζει για τετοια χρηση.

monkey είπε...

δε μπα να'ταν και η νεκροφόρα του θείου μου του νεκροθάφτη; αν έβρισκα κλειδί σίγουρα θα τον έριχνα...