Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

I'm such a nonconformist that I'm not going to conform with the rest of you

  Είπα σαν τον gothά του south park... γιατί κάτσε ρε φίλε πορεία και πορεία και πορεία κάνετε και χίπικη συναυλία μετά να αλλάξετε τον κόσμο (πάλι από south park). Κατάντησε η πορεία αγγαρεία, να βρεθούμε εκεί , την τάδε ώρα και να πάμε μέχρι την άλλη γωνία και μετά για καφέ. Οκ, εντάξει το πήρε το μήνυμα ο γιωργάκης. Θες ρε μάγκα να κάνεις κάτι δραστικό;;; Εγώ πρώτος μέσα. Κατάληψη στη βουλή, μέσα δεν με νοιάζει. Μποϊκοτάζ στα πάντα;; Εγώ μέσα , ποδηλατάκι, ψωμάκι και φέτα. Γιατί τι θα καταφέρεις δηλαδή με την πορεία;; Θα ζημιώσεις το κράτος;; Όχι ,θες να κάνουμε πορείες για ένα μήνα συνεχόμενα;; Εγώ μέσα πρώτος ,πρώτος. Δεν ζημιώνεις το κράτος , τον εαυτό σου ζημιώνεις και τον συνάνθρωπο σου. Άσε που όλοι για καφέ είναι ή στο κρεβάτι στις απεργίες.Οι απεργίες και οι πορείες είναι για το θεαθήναι ,τέλος. Για να λένε τα κόμματα κοιτάξτε κόσμο, μίλησε ο λαός. Ναι, ναι μίλησε και μετά στις εκλογές ο ίδιος λαός θα μιλήσει πάλι και θα πει κο κο κο. Κάνε κάτι ουσιαστικό άμα έχεις αρχίδια πέτα κανά γιαουρτάκι να γελάσουμε κιόλας, κάνε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια όλων των βουλευτών. Κλείσε τα διόδια (αυτό βέβαια το κάνουν και τους παραδέχομαι ) ,να μην πληρώσει κανένας δεη, να πάρουν όλοι τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα θάψουν ,να σας δω μετά κουραδόμαγκες. Οι απεργίες είναι σαν να παίζεις μάνατζερ. Παλεύεις, παλεύεις χάνεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα και στο τέλος δεν έχεις καταφέρει ουσιαστικά τίποτα αλλά φυσικά σου αρέσει επειδή μία μέρα την αράζεις. Είναι για να αισθάνεσαι για μιά φορά στην ζωή σου ότι έκανες κάτι ενώ δεν έχεις κάνει τίποτα αλλά είπαμε γι' αυτά υπήρχε το woodstock ξεκίνησε το ξανά άμα θες.

  Δουλειά ναι , δουλειά γιατί είσαι δυσαρεστημένος με το αφεντικό σου; Άμα είσαι στο δημόσιο εντάξει, αλλά στον ιδιωτικό τομέα; Εντάξει μπορεί να είναι που δουλεύω και στον πατέρα μου αλλά κουτσά στραβά βγαίνουμε να την κοπανίσω και 'γώ;  Ναι το ακούω έρχεται.... κεφάλαιο μπράβο πανίβλακα το κατάλαβες όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται την απελπισία του κόσμου για δουλειά. Κεφάλαιο είναι τα αφεντικά που παίρνουν πιο λίγα από τους υπαλλήλους, κεφάλαιο είναι που μπήκανε μέσα για να μην διώξουν κόσμο μπράβο τους έπιασες τσάκαλε. Αφού δεν το κάνεις για το αφεντικό σου, δεν θα κάνεις κάτι στο κράτος τότε γιατί το κάνεις; Πείτε μου δηλαδή τι καταφέρατε τόσα χρόνια με τις απεργίες της μιάς μέρας ; Άμα είναι ρε παιδιά τόσο σημαντικές να καθορίσουμε κάθε χρόνο πέντε μέρες απεργίας να ξέρει και ο κόσμος, εξάλλου τόσο προβλέψιμες έχουν γίνει πλέον.

  Και τι να κάνουμε ρε καθυστέρα με ρωτάτε στα γράμματα σας; Απλά, εύκολα, πράγματα πρώτον μία κυριακή στα τέσσερα χρόνια κάτσε σπίτι, πολύ απλό δεν θα πάθεις τίποτα. Εφημερίδες, τηλεόραση τέλος περιττά έξοδα είναι ίντερνετ και πάλι ίντερνετ. Μετά σαμποτάζ ,πολύ σημαντικό σε γαμάει το αφεντικό σου; μην του κάνεις την χάρη γάμησε τον και εσύ. Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα μία μαζική απεργία, όχι μιά μέρα με εκατό άτομα, χρειάζεται αλλά το έχουν μάθει καλά το παραμυθάκι τα παλικαράκια μας. Δεν είμαι εναντίον σας μαζί σας είμαι απλά δεν μου αρέσει να βλέπω κόσμο να τον κοροϊδεύουν και άμα δεν μπορούν αυτοί να προτείνουν κάτι χρήσιμο καιρός να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία χωρίς σημαίες ,πανό και λοιπές μαλακίες.

  Ως τότε όμως..... screw you guys, i'm going to work

( φτου κακά, φτου κακά ας με βρίσει κάποιος να μην ξαναγράψω για πολιτικά )
( τώρα βέβαια που είδα μία vodafone κλειστή χάρηκα λίγο, βασικά δεν έχω παρέα σήμερα γι'αυτό γκρινιάζω)
( ορίστε γιατί δεν πρέπει να μιλάω για πολιτικά τέτοιος γκαντέμης που είμαι. Επειδή πάντα θα υπάρχουν οι μαλάκες να βγάλουν τα απωθημένα τους. Επειδή τίποτα δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά και σωστά σε αυτή τη χώρα. Αλλά δεν γαμιέται εγώ θα συνεχίσω να ονειρεύομαι την μέρα που θα κάνουμε κατάληψη στη βουλή αγκαλίτσα με τους μπάτσους)

9 σχόλια:

kassandrismoi είπε...

Η πορεία είναι το πρώτο βήμα. Πάντως η κατάληψη της βουλής είναι μια καλή ιδέα. Θα την υλοποιήσεις λες? Να γράφεις στο blog σου live από την κατάληψη!
Όλοι ωραίες ιδέες έχουμε αλλά περιμένουμε άλλοι να τις υλοποιήσουν. Ξεκίνα εσύ και θα έρθουν και οι άλλοι

kathysteras είπε...

Ναι αλλά εγώ είμαι κότα... δεν έχω ούτε την προσωπικότητα , ούτε τα αρχίδια να κάνω κάτι τέτοιο, άλλοι το παίζουν επαναστάτες και εξεγερμένοι.

Αλλα που θα πάει θα έρθει ο καιρός που όλοι θα βγούμε από το καβούκι μας κότες και επαναστάτες.

Jerry Jedelou είπε...

"Κεφάλαιο είναι τα αφεντικά που παίρνουν πιο λίγα από τους υπαλλήλους, κεφάλαιο είναι που μπήκανε μέσα για να μην διώξουν κόσμο μπράβο τους έπιασες τσάκαλε"

Αυτό που λες είναι μεγάλη κουβέντα. Λες και όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας είναι ζάμπλουτος. Απορρόφηση του ΦΠΑ για να μην ανεβάσεις τιμές και δεν έρχεται κανείς, το ΙΚΑ των υπαλλήλων συνεχώς - και το ΙΚΑ είναι χρεωμένο συνεχώς- και ένα σωρό ρίσκα επαγγελματικά και πάλι τίποτα δεν βγάζεις, λιγότερα από υπαλλήλους κάποιες φορές, που οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουν, αλλά όταν φεύγουν από τη δουλειά τελειώνουν οι υποχρεώσεις τους σε αντίθεση με τον "επιχειρηματία" που δεν ανοίγει το μάτι από τα δάνεια και τους προμηθευτές.

Να ξερεις επίσης ότι οι πάνες των μωρών στο εξής θα είναι είδος πολυτελείας και ως τέτοιο θα έχουν ΦΠΑ 23%. Έχω τρεις μήνες (θα ισχυσει από Ιούλιο) να εκπαιδεύσω το 15 μηνών μωρό μου να τα κάνει στην τουαλέτα, γιατί μετά το είδος πολυτελείας ίσως βάλουν και τεκμήριο στις πάνες, οπότε δεν μας παίρνει. Με τα τεκμήρια που ισχύουν ήδη με κατατάσσουν λίγο πιο κάτω από το Βαρδινογιάννη σε εισοδήματα- αν ήταν έτσι θα το ήξερα, δεν θα το ήξερα; Με τεκμήριο πάνας-βρακάκι ίσως φτάσω επίπεδο Νιάρχος.
Τώρα βέβαια ο κατάκοιτος παππούς με σύνταξη 300 ευρώ θα πρέπει να κόψει την πολυτέλεια της πανας και να σκεφτεί κάτι άλλο- ίσως να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του μέσα στην τουαλέτα.

kathysteras είπε...

Απλά είναι ένας χώρος που φέρεσαι επαγγελματικά σωστά όπως και οφείλεις στους υπαλλήλους και ξαφνικά σκάει το κλασικό λαμόγιο που δεν ασφαλίζει κανέναν και προσφέρει καλύτερες τιμές.

Και οποίος ναι είναι το κεφάλαιο επειδή αυτός θα βγάλει λεφτά, όχι εσύ. Και βλέπεις ξαφνικά ότι όχι μόνο δεν έχεις κανέναν να σε προστατεύσει άλλα το κράτος περιμένει να βγάλει λεφτά και από σένα.

Είπα και εγώ την μάνα μου τέρμα τα όσπρια, μέλια, καφέδες κτλ έχουμε υπερβολική κατανάλωση χαρτιού υγείας.

kathysteras είπε...

Και πάλι τα ίδια... προβοκάτσια, θα βρεθούν οι ένοχοι, οι χρυσαυγίτες το κάνανε, όχι οι αντιεξουσιαστές το κάναν και έχεις το μαλάκα να κοιτάει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ο τύπος έχει άγνοια κινδύνου δεν επικοινωνεί με τον περιβάλλον ,η χώρα είναι υπο διάλυση και αυτός κοιτάει την εικόνα της στους άλλους.

Πρέπει να αλλάξει κάτι, όχι από την πλευρά του κράτους φυσικά .Είπαμε γι'αυτό και λεγονται γνωστοί-άγνωστοι και πιασμένοι-άπιαστοι θα μπορούσαν να λέγονται. Εδώ τον μαζιώτη που ήταν η μέγιστη ανωμαλάρα της χώρας και θαμώνας των δικαστηρίων τώρα βρήκαν τα ίχνη του και τον πιάσαν.

Ας τις διακόψουν για μία περίοδο, ας τις περιφρουρούν καλύτερα,ας μαζεύονται λιγότερα άτομα, ας βρούνε άλλους τρόπους αντίδρασης .Ναι ξέρω αυτό είναι ο βαθύτερος σκοπός όλων αυτών αλλά δεν με νοιάζει. Ας τους πούνε φλώρους και μαμούχαλους εγώ το δέχτηκα δεν ήταν τίποτα. Από το να κάνεις μία πορεία που βρίσκουν ευκαιρία κάθε λογής ψυχανώμαλοι να βγάλουν τα απωθημένα τους και χάνονται ζωές το προτιμώ.

Αλλά το χειρότερο σε όλα αυτά είναι το ότι αυτή η χώρα σου γαμάει την ψυχή και ξέρεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Πυρκαγιές ,τέμπη, σάμινα και εκατοντάδες άλλα παραδείγματα. Κάθε χρόνο μία μεγάλη τραγωδία και εσύ πρέπει να συνεχίσεις την άλλη μέρα λες και δεν έγινε τίποτα. Στην αγγλία σκοτώνεται ένας και αλλάζουν δέκα πράγματα, εδω σκοτώνονται τέσσερις και γίνονται άπειρες δηλώσεις, ενός λεπτού σιγή , η κηδεία δημόσια δαπάνη και όλα καλά και ωραία όπως πριν.

amalthia είπε...

Αχ είναι και αργά κ έχω μπει και από αη φονι...τι κουβέντα ανοιξες βρε καθυστερα; Κάτσε παιδάκι μου ήσυχος, τι να πάμε να κάνουμε στη Βουλή; Γυμναστική με την Ραπτη; Η να πιούμε καφέ με τον Παγκαλο;εγώ δεν πάω! Είμαι «αφεντικό» κ άμα πάω εκεί μέσα θα δώσω κακό παράδειγμα! Ασε που δεν έχω κ τι να φορεσω! Τι σαν γυφτισσα θα πάω;!

kathysteras είπε...

Μμμμ καλή ιδέα έτσι θα το καμουφλάρω. Γυμναστική... με την ράπτη, όλοι έξω από την βουλή. Μας γλεντάνε τόσα χρόνια καιρός να πάρουμε το πάνω χέρι. Ευχαριστώ ρε αμάλθεια.

ephee είπε...

Καθυστέρα, θα εστιάσω μόνο στις "απεργείες", γιατί αυτά που βλέπω έχουν πιο πολύ πλάκα.

Γιατροί: Δεν κάνουν απεργία, κάνουν επίσχεση εργασίας. Αυτό τι σημαίνει; Πάει ο έτσι στο δημόσιο νοσοκομείο που το πληρώνω εγώ (το κέρατό μου) που κλείνω και ραντεβού που μέχρι την ημερομηνία του, ή έχω γιατρευτεί ή έχω πεθάνει, και σκάω μύτη, και τι μου λένε; "ο γιατρός δε θα κατέβει να εξετάσει-κάνει επίσχεση εργασίας" (μτφ: ψάξε ψάξε δε θα τον βρεις-αλλά τα λεφτά του θα τα πάρει)

Καθηγητές: Το χειμώνα που μαλακίζονται όλοι (μαθητές+καθηγητές) παίζουν οι καταλήψεις. Το Μάιο όμως που οι καταληψίες καίγονται να περάσουν την τάξη, και δε μαζεύονται ούτε για να βάλουν τα λεφτά να αγοράσουν λουκέτα, οι καθηγητές κάνουν "στάση εργασίας" ή "λευκή απεργία" (δηλαδή πάνε στο σχολείο, παίρνουν το μεροκάματο, απλά δε μπαίνουν στις τάξεις)..

Κατά τ'άλλα, οι "απεργοί-εργατοπατέρες" απαιτούν από μένα και σένα να απεργήσουμε χάνοντας το μεροκάματο..
Και ρε φίλε, δε μπορώ να το πω πιο απλά: ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ..

kathysteras είπε...

Γάμησε τα ,να πληγεί το κεφάλαιο λέει λες και το κεφάλαιο όπως είδαμε δεν αναγκάζει κανέναν να δουλέψει. Θέλετε να κάνετε πορεία; Σάββατο ρε μάγκες όπως χθες .Γιατί να χάσει ο άλλος το μεροκάματο του;