Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ρουτίνα ή ''κανονική ζωή''

 Ρουτίνα... Ξαφνικά οι μέρες αρχίζουν και περνάνε γρήγορα. Η μέρα μεγαλώνει, η νύχτα μικραίνει, η μέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει. Και έτσι περνάει ένας χρόνος. Που έπρεπε να είναι δημιουργικός και μπλα, μπλα, μπλα. Έλα όμως που αυτή η γαμημένη η δουλειά είναι ότι πιο αντιδημιουργικό και σου γαμάει το μυαλό. Και το ήξερα ,το ήξερα ο μαλάκας δεν είναι ότι το διάλεξα, αλλά κρίση θα μου πεις. Κάτσε στη δουλειά του μπαμπά και μην μιλάς, τώρα. Κάθομαι, ξέρω η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο. Αλλά δεν ονειρεύτηκα ρε γαμώτο να κάνω αυτό. Ίσα ίσα ήθελα να το αποφύγω και πλέον φαντάζει η μόνη διέξοδος. Είναι σαν να είσαι μαύρος να σε παρασύρει το ρεύμα προς τον καταρράκτη και να πετάγεται ξαφνικά ένα χέρι να σε σώσει. Μέσα στον φόβο σου το αρπάζεις αλλά μετά ανακαλύπτεις ότι τελικά το χέρι ήταν από ένα παλικαράκι με άσπρη κουκούλα .Weaaaaaaak

  Έτσι είναι και η ρουτίνα ,''κουκουλωμένη'' πίσω από διάφορα ''κανονικά''. Κανονική ζωή, κανονική δουλειά, κανονική διασκέδαση. Αποφασίζουμε να αρπάξουμε το πρώτο χέρι που θα πεταχτεί χωρίς να σκεφτόμαστε ότι τελικά ίσως να μην είναι τόσο ψηλός ο καταρράκτης. Αλλά έτσι πρέπει, είπαμε κανονική ζωή.... σπουδές-στρατός-δουλειά-γάμος .Οι γυναίκες που δεν έχουν και τον στρατό είναι ακόμα πιο άτυχες. Και τι μας λες ρε καθυστέρα δηλαδή; Να πέσουμε από τον καταρράκτη; Ναι να πέσετε, εσείς μπορεί να έχετε πιο πολλά αρχίδια από μένα . Μπορεί στο βυθό της λίμνης να υπάρχει κανένας θησαυρός ποτέ δεν ξέρεις. Και άμα μείνετε σε κόμα καναδυό χρόνια δεν πειράζει νέοι είστε, θα γλιτώσετε τουλάχιστον από τα παιδιά με τ' άσπρα. Αν και κάποιες φορές περιμένουν οι πούστηδες και 'κει κάτω όλους τους τολμηρούς.

  Τέλος πάντων αρκετά κλάφτηκα. το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Πρώτον προσπαθούμε να δραπετεύσουμε με το κοριτσάκι που γνωρίσαμε και είχε την ίδια τύχη με εμάς. Δεύτερον προσπαθούμε να πιάσουμε φιλιές με τα παιδιά με τις κουκούλες να τους αλλάξουμε τα μυαλά και να περάσουμε όλοι μαζί καλά. Και τρίτον υπομένουμε το μαρτύριο μέχρι να βαρεθούν και να μας παρατήσουν ξανά στο ποτάμι μετά από πολλά χρόνια. Εγώ έχω διαλέξει το δεύτερο γιατί τουλάχιστον σε όλη αυτή τη γαμημένη ρουτίνα υπάρχουν και άνθρωποι που την κάνουν ανεκτή και όμορφη. Τώρα αν τα καταφέρω με τον καιρό θα δείξει....

18 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

καθυστέρα αυτό το πράγμα σχεδιάζω τον τελευταίο καιρό, πως θα πέσω από τον καταρράκτη!

ephee είπε...

Καθυστέρα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τους ρίχνει όλους κατάχαμα αυτός ο καιρός. Εμένα η συννεφιά και η μουνταμάρα μου κάνουν ένα πράμα.. σαν κλωτσιά να βουτήξω στον καταρράκτη!
Και βούτηξα, βουτάω και θα βουτάω συνέχεια! Την τέχνη μου (φωτογραφία) την έκανα επάγγελμα και είδα ότι όταν το κάνεις βιοποριστικά το σιχαίνεσαι, γιατί τέχνη κατά παραγγελία, δε γίνεται.
Κρατάω λοιπόν το σίγουρο, και κολυμπάω στα βαθιά, που έχει πιο πολύ πλάκα, και πιο πολύ χρήμα. Χρόνο έχω. Τι θα τον κάνω; Θα πηγαίνω για καφέδες να σαπίζω με τους άλλους ανάρχιδους που δε βουτάνε αλλα απλά κλαίγονται; (και δεν το λέω για σένα αυτό-εσένα δε σε ξέρω καν)
Κάνε και κάτι άλλο on the side ρε παιδί μου.. μη σε ρίχνει έτσι!

(Ελπίζω να μην ήμουν πολύ εκτός θέματος μόνο!)

kathysteras είπε...

Πεσε μη μασας και ας είναι δύσκολο...

ephee είπε...

Α, και btw, διάβασε και το τελευταίο το δικό μου, μπορεί να βουτήξεις στο τέλος ;)

kathysteras είπε...

Όχι σωστά το έπιασες Ephee απλά και εγώ δοκίμασα να πέσω από τον καταράκτη αλλά σε αυτό που σπούδασα στην πόλη μου δεν υπάρχει δουλεία ούτε για δείγμα. Σε άλλη πόλη δεν ήθελα να πάω επειδή δεν αντέχω να είμαι μόνος μου, οπότε κόλλησα εδώ.

Βασικά χρόνο δεν έχω για να βγαίνω για καφέδες αυτή είναι η μαλακία και όλα τα on the side που έκανα τόσο καιρό μου φαίνονται πλέον μάταια.

Όχι πολυάριθμοι θαυμαστές μου μην ανησυχείτε δεν θα πηδήξω από καμία γέφυρα απλά είναι ο καιρός των δηλώσεων, θα περάσει...

kathysteras είπε...

Ephee θα το εκτιμήσω καλύτερα το απόγευμα αν και απ'ότι είδα δεν θα το γλιτώσω το πήδηγμα.

ephee είπε...

Ε, άμα δεν αντέχεις να είσαι μόνος σου, άστο.. Εμένα το ιδανικό επάγγελμα θα ήταν φαροφύλακας στη Τζαμάικα. Μην το διαβάσεις αν είναι να σε ρίξει ακόμα πολύ. Και καλά ρε παιδί μου, τι σπούδασες και σε ποια πόλη είσαι;

Gogoth είπε...

θελω τοσο πολυ να σου πω καντα πουτανα ολα, μη συμβιβαζεσαι, τραβα κανε ο,τι ονειρευτηκες, βαλε φωτια και καψτα ολα.
αλλα δεν μπορω να στο πω γιατι εγω το εκανα. και ειμαι απιστευτα ευτιχισμενη.

αλλα δεν εχω λεφτα, δεν εχω μελλον, δεν εχω σταθεροτητα και δεν εχω στον ηλιο μοιρα.

ειναι μπρος γκρεμος και πισω καταρρακτης.

kathysteras είπε...

Όχι ρε Ephee πλάκα κάνω δεν με ρίχνει τίποτα τόσο εύκολα. Σπούδασα την τέχνη της παραπλάνησης και είμαι στην πόλη του ψώνιου,του καφέ και του τρέντουλα. Για ευνόητους λόγους καθ'ότι θέλω ένα μέρος να βγάζω τα ξώψυχα μου κρατάω την ανωνυμία μου(στον πούτσο μας ψωνάρα φαγούρα είχαμε να μάθουμε).

Γωγώ όμως εσύ το δοκίμασες. Την έκανες την ταινία σου. Αυτό που πάντα ήθελες. Εμένα έμεινε στο ένα λεπτό επειδή την παράτησα και μετά άλλαξα το σπίτι και πέταξα κοιλιά. Και επειδή είμαι σκηνοθετάρα δεν δέχτηκα να κοροιδέψω το κοινό μου. Αλλα που θα πάει θα την τελειώσω έχει και σεναριάρα(πάλι ξέφυγα από το θέμα).

Όσο για τα υπόλοιπα δεν συμφωνώ ,νέα είσαι ακόμα. Στο κάτω, κάτω κωλόγεροι θα γίνουμε και θα δουλεύουμε. Τώρα 200 ευρώ πάνω, 200 ευρώ κάτω σύνταξη δεν γαμιέται τουλάχιστον το πάλεψες...

Gogoth είπε...

συνταξη;; ποιος θα παρει συνταξη;;
πολυ αισιοδοξο σε βρισκω :)

kathysteras είπε...

ξώψυχα έγραψα ο μαλάκας...

Έλα ρε μέχρι τότε η ελλάδα θα είναι υπερδύναμη ποτέ δεν ξέρεις. Θα βρει και πετρέλαιο ο χαρδαβέλλας.

ephee είπε...

Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει κάτι για έναν "προφητικό καζαμία" αλλά αν αυτοί οι δύο με το τιγρέ σεντόνι της αδερφής μου, και δυο μπουκάλια κέτσαπ κάνανε ταινία, εγώ που είμαι πιο άσχετη έπρεπε να έχω από χρυσό φοίνικα και πάνω.

Όσο για το πετρέλαιο, ο Χαρδαβέλλας ειδικά για να βρει, πρέπει να κάνει γεώτρηση σε βενζινάδικο..

Και με πρόλαβε η Gogoth.. σύνταξη γιοκ καλέ μου. Σε 10-20 χρόνια, αντί για σύνταξη θα παίρνουμε κουπόνια απορείας για τα ψώνια μας.

kalo paidi alla... είπε...

καλωσήρθατε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της ζωής "Ρουτίνας - Βάσανα". Η μαλακία είναι ότι ακόμα πάμε πρώτη δημοτικού (άντε δευτέρα) και δε βλέπω απολυτήριο στον ορίζοντα...

kathysteras είπε...

Ephee για το θέμα σύνταξη και κρίση υπόσχομαι να απαντήσω σε αισιόδοξο ποστ με τρομερές και επαναστατικές ιδεές λιαν συντόμως.

Καλό παιδί πάμε για κανά τσιγάρο στην τουαλέτα τότε. Δεν γαμιέται θα το αρχίσω.

Natasja είπε...

Respect @Gogoth... και όπως έχουν πει οι Pink Floyd: And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?
Κι εγω στην προσπάθεια καταπολέμησης της ρημάδας της ρουτίνας..κι αφού τσιγάρα δεν κάνω το έχω ρίξει στην yoga :P

kathysteras είπε...

Μην δίνεις ιδεές τώρα και δεθώ κόμπος σαν την όλιβ αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Ομμμμμμ....

amalthia είπε...

όχι μη πέσεις...αλλά αν πέσεις πάρε με και μένα μαζί σου! να το οργανώσουμε ρε παιδί μου!

να πέσουμε πολλοί μαζί,να μείνουμε στην ιστορία,σαν τις Σουλιώτισσες ενα πράμα!

κοίτα όμως πως μας άγγιξες όλους,σοβαρά τώρα πόσο εγκλωβισμένοι είμαστε όλοι σε αυτό το κλουβί που λέει και η aNaSa?? και να είναι και χρυσό να πάει στο διάλα!!! αλλά δεν είναι χρυσό...σκούριασε και ξέφτισε...άνθρακας ο θησαυρός.

kathysteras είπε...

Άμα το οργανώσουμε θα μας περάσουν για παραθρησκευτική οργάνωση και θα πλακώσουν οι γριές . Άσε σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν μπορείς να κάνεις με την ησυχία σου.

Δεν μασάμε όμως ήδη δουλεύω σε λύσεις για να σωθούμε...