Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τα αγαπημένα μου κλισέ των διαφημίσεων

Έχω χάσει την φόρμα μου λόγω της απεξάρτησης που μπορώ να πω ότι πάει πολύ καλά ωστόσο θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω την σοφία όλων αυτών των χρόνων καήλας. Η αλήθεια είναι ότι παγκοσμίως οι διαφημίσεις είναι τελείως για τον πούτσο, δεν αναφέρομαι στη ανοησία από την οποία εις το πλείστον χαρακτηρίζονται αλλά στο ότι οι περισσότερες έχουν μείνει σε πρακτικές και φόρμουλες του παρελθόντος. Είπαμε είμαστε βλάκες, είμαστε ναι, άβουλα όντα εξαρτημένα από τα υλικά αγαθά αλλά όχι τόσο ρε πούστη μου δηλαδή άμα δείξεις αδύνατους ανθρώπους να χλαπακιάζουν στα macdonalds θα πάω και εγώ να πλακωθώ στα χαρμπουγκέρ ; Πάμε λοιπόν στις αθάνατες ελληνικές πατέντες των διαφημίσεων.


1. Γέροι

  Δώσε γέρους στο λαό, γέρους να μιλάνε για τεχνολογία, να μιλάνε με σύγχρονες εκφράσεις, να μιλάνε για γκόμενες , να μιλάνε για συντάξεις. Κάνε την μαϊμού γέρο,έλα έλα πες μια χαζομάρα γιαγιούλα, χαχα τι αστείοι και βλάκες που είστε μπουρτζόβλαχοι χωριάτες χαχα.Βρε ηλίθιοι επειδή ο μαλάκας ο λαζόπουλος με τα κλανοαστεία του και ο αυτιάς τους παρουσιάζουν βλάκες πρέπει να τους κοροϊδεύετε ;; Κατά βάθος είναι πηγές ασύλληπτης γνώσης και αρχών που μεταδίδουν από γενιά σε γενιά, είναι οι φύλακες της μυστικής σοφίας και έχουν σαν αποστολή να μας την μεταδώσουν σιγά σιγά και ανώδυνα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα όταν πρόσφατα συλλογίστηκα τι μου έλεγαν πιτσιρικά π.χ. όταν εμφανιζόταν ο χριστόδουλος στην τηλεόραση ακολουθούσε τυφώνας βρισιδίων χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου σε λίγα χρόνια βέβαια κατάλαβα. Τό ίδιο και για τατιάνα, λαζόπουλο, θέμο και πολλούς άλλους πριν ακόμα κάνουν νούμερα και γίνουν γνωστοί, γινόταν πανικός όταν σκάγαν μύτη , σοφέ παππού πόσο δίκιο είχες τελικά . Και αυτά μόνο από τον έναν ο άλλος έλεγε κλασικές ρήσεις που επειδή τις ακούμε από παππούδες νομίζουμε ότι αυτοί τις έχουν βγάλει , οι αγαπημένες του ήταν ''Ο θεός άλλους τους έκλασε και άλλους τους έπλασε'', ''Το καλύτερο μέρος της θείας λειτουργίας είναι το διευχών'' κτλ.

2. Γλυκούλικα Παιδάκια

   Τεράστια απάτη μιλάμε... σε αγαπώ μανουλίτσα, μπαμπάκα μου λείπεις, χα χα χα χου χου χου αχ μωρέ τα γλυκούλια ,καλά να μην για τα σποτάκια στο ραδιόφωνο που λένε καλημέρα, χρόνια πολλά και λοιπά χαριτωμένα και ακούς κάτι τέτοιο... καλημέραααα, καλμπουρμέριααα, καγημέραααα. γαγημέρα, καλδημέρδα, μπροφλουρδδφσμποερμφ μπράβο εξυπνάκηδες μόλις καταφέρατε να αχρηστεύσετε ένα μικρόφωνο από τα σάλια των πιτσιρικάδων . Έλεος πια γιατί να μην λένε, μανούλα δεν θα σε αφήσω να κοιμηθείς για τους επόμενους έξι μήνες χιχιχι, μπαμπάκα ξέρασα πάλι πάνω στο λαπτοπ σου μπλιααααχ , μανούαααα τα έκανααα πάνω μου παρά που είμαι κοτζάμ γαιδούριιιι, μπαμπούλιιιιιιι άλλαξε το σεντόνι που κατούρησα στις τρεις το πρωιιιι ;;;;


3. Η ζωές των άλλων 

  Κλασική και πετυχημένη συνταγή, για δες εδώ τον πετυχημένο και πλήρη πενηντάρι γοητευτικός, καθόλου κουρασμένος από την ζωή, πλούσιος και αθλητικός, παίζει και με κάνα γκομενάκι τσαααα το παπουδοτεκνό. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή κληρονόμησε στα 10 του αμύθητη περιουσία ή μήπως είναι ο τζορτζ κλούνει; όχι βρε χαζέ αφού τρώει το γιαούρτι αυτό, μα πόσο μαλάκας είσαι;; Σε λίγο θα βάζουν και γρίφο στις διαφημίσεις πχ ποιο προϊόν μόλις διαφημίστηκε: α) στρινγκ , β) μπουρδέλο, γ) ανδρικό άρωμα, δ) αθλητικά παπούτσια , ε) ουίσκι βρείτε το και κερδίστε ένα ρομαντικό ραντεβού με τον πανέξυπνο διαφημιστή !!!!!


4. Ελληνοβλαχιά

  Η πλάκα με εμάς τους έλληνες είναι ότι από την μία περηφανευόμαστε για την ξεγνοιασιά μας και το ότι όλους τους γράφουμε, όλα τα προλαβαίνουμε τελευταία στιγμή αλλά όταν μας προσβάλουν όχι ,όχι δεν είμαστε εμείς έτσι ή θα αλλάξουμε όπως τα παιδάκια. Έλαααα μωρέ μέρκελ δεν θα το ξανακάνω ναι, ναι αλήθεια να φιλάω και σταυρό και το δένω κίολας , έλα μωρεεεεέ ,ελα μωρεεε .... εεε αεί γαμήσου ξέρεις κάτι εσύ φταις τελικά όχι εγώ να να μου χρωστάς και λεφτά παλιομέρκελ ορίστε πάλι αδικήθηκα θα σε κοροϊδέψει και ο λαζόπουλος να μάθεις άντε πια. Αυτό είμαστε τα ανώριμα 18χρόνα παιδάκια της ευρώπης που κάθε φορά θα είναι η τελευταία φορά. Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όταν δείχνουν στις διαφημίσεις πόσο κάφροι και μαλάκες είμαστε εμείς το διασκεδάζουμε πχ.χαχαχα κοίτα τον μαλάκα τον έλληνα ταρίφα που βρίζει στο Λονδίνο, θεέ μου τι πρωτόγονος ή χαχα να οι ανιστόρητοι βλάχοι έλληνες που μιλάνε για ψώνια στο μουσείο ναι ναι όντως έτσι κάνουμε, χαχαχου ο κλασικός καμένος τρόμπας γκαρίζει για την εθνική και ζητάει καφέ, αυτό και αν είναι ρεαλιστικό χιχι...


5. Ηλίθιο αστείο

  Μιλάμε για πραγματικά ηλίθια όχι μαλακίες, ούτε καν επιπέδου σεφερλή μιλάμε για επίπεδο δημοτικού ίσως και πιο κάτω .Πρωτεργάτες είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, το multirama και ο παπάρας ο φερεντίνος και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που η ηλιοθιόφατσα του μου προκαλεί αισθήματα έντονου μίσους .Δίνω και ένα κλασικό παράδειγμα ... κάθεται ένας τύπος καημένος και πάει από πίσω του ένας έτσι καλοντυμένος και του φοράει ένα σκούφο.... Μήπως σας την φορέσανεεε;;; αναρωτιέται το ξέρασμα... για πραγματικές προσφορές ελάτε στα multirama. Ή πάνε δυό τύποι στην cosmote με ένα βάζο μέλι... λέει ο γελαστός μαλακοπίτουρας πωλητής.. Μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα;;; Για να μην μείνετε..... με το μέλι στο χέρι ελάτε σε ένα κατάστημα της cosmote για το πιο αξιόπιστο service της αγοράς.


6. Γαμημένο τραγούδι

  Ο gummy bear ξέρετε τι είναι, έτσι;; Όχι αυτό το πράσινο γαμίδι που μας σπάει τα αρχίδια τα άλλα τα συμπαθητικά πολυχρωμα ζελεδάκια που τρώμε. Ωραία ήταν ναι, ναι μόνο που εγώ μετά την γαμοδιαφήμιση τους ξεριζώνω πρώτα τα κεφάλια ή τους κόβω μέλη τους και μετά τα ενώνω σε ένα προσπαθώντας να δημιουργήσω ένα super gummy bear κθούλου να προετοιμάσει την επιστροφή του μπαμπά του. Γιατί οι άλλοι οι μαλάκες έχει σήμα ,σήμα καμπάναααα στον κώλο που θα στο χώσω θα έχει σήμα ηλίθιε χοντρέ;;; Ότι δηλαδή βλακεία σκεφτεί κάθε καθυστρημένο μυαλό πρέπει να το υπομένουμε εμείς;;; Τέτοιες ανοησίες όσες θες σκέφτομαι κάθε μέρα αλλα δεν τις κάνω τραγουδάκια

7. Φαλοκρατικό

  Παλιο και αγαπημένο... τραγική ,καμμένη φυσιογνωμία βγαλμένη από ταινία του παζολίνι περπατάει στο δρόμο και ξαφνικά σκάει ένα μάτσο μουνάρες βγαλμένες από αντικειμενική ταινία του τζέιμς μποντ και τον κυνηγάνε. Πέφτουν κάτω, σκισμένα ρούχα, ιδρωμένα στήθη να κουνιούνται , στρίγκ, μακελειό πιο πέρα δύο παλεύουν σε μία λακούβα με λάσπη που έτυχε να βρίσκεται εκεί, πανικός..... Ναι ναι ναι όπως καταλάβατε ο τύπος μόλις φόρεσε το νέο σώβρακο του τέλη του τέλειου που προκαλεί ασυνήθιστη επιθυμία για αδέσμευτο σεξ στο γυναικείο πληθυσμό.


Και τώρα το best of μπουρδελοδιαφημίσεων και οι σκέψεις μου ::

1. Φεεεεέτα ( φέτα χωρίο)

  Πρώτον γαμημένο ον άντρα της εγκύου. Που είσαι ρε άχρηστε φαλλοκράτη χωριάτη και άφησες την έγκυο γυναίκα σου να κάνει τα ψώνια;;; Στο καφενείο μήπως και παίζεις πρέφα,μπουρτζόβλαχε;;Η σε κανά μπλόκο να κλαίγεσαι πάλι;; Δεύτερον ηλίθιε ,γαμημένε τυροπώλη επειδή είσαι αργόσχολος και βλαμμένος πρέπει να περιμένει και η έγκυος να σου καυλώσει να πας να δουλέψεις;;; Λύσε κανά σταυρόλεξο χαρομοφάι, κοπρόσκυλο.

2. Τεχνικός OTE (αν θυμάμαι καλά)

  Ναι μαλάκες μιά χαρά καταλαβαίνουμε. Ξέρετε γιατί;; Επειδή αναγκαστήκαμε με το κωλόadsl σας να μάθουμε και το snr και το attenuation. Και δεν αλλάζουν με ένα κλίκ ρε άχρηστοι άμα άλλαζαν έτσι καλά θα ήταν αλλά εσείς να την πείτε την μαλακία σας μη χάσετε.

3. Διαφήμιση αγροτικού (αυτή με τα ερασιτεχνικά βιντεάκια)

  Αυτή έχει χτυπήσει φλέβα στους απανταχού καγκουροαγρότες που βιντεοσκοπούνε τις μαγκιές τους. Τα βίντεο είναι τόσο ερασιτεχνικά που κάποια έχουν και δύο κάμερες και μάλιστα στην τελευταία σκηνή λίγο πριν τελειώσει πετάγονται λάσπες στην κάμερα. Όχι αυτό δεν το αμφισβητώ αυτό είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τρέντουλες αγρότες γίνονται σκατά από τις λάσπες ώστε μετά να δείχνουν το βίντεο στους φίλους του στην καφετέρια.

4.  Dirollo-Dirollo-Dirollo 

Στον κώλο ,στον κώλο, στον κώλο θα στο χώσω όλο το εργοστάσιο στον κώλο, στον κώλο, στον κώλο. Σκάσε καριόλα και μαγείρεψε τίποτα χωρίς τυρί μην στο χώσω στον πάτο, στον πάτο, στον πάτο. σε ρυθμό υπόθετου ζακ στεφάνου .


Θρυλικότερη διαφήμιση ever

Μία της nova έπαιζε στα κανάλια της πριν από καναδύο χρόνια μπορεί και ακόμα δεν ξέρω

  Μία οικογένεια παχύδερμων λοιπόν λέει για το πόσο καλά είναι τα προγράμματα της nova. χουρέιιιι επιτέλους η σκληρή αλήθεια συγχαρητήρια μάγκες κάνατε την πιο ειλικρινή διαφήμιση όλων των εποχών.

6 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Fuck, πείτε μου γιατί δεν μπαίνω σε αυτό το μπλογκ τόσο καιρό! Πολύ αστεία ανάρτηση! Πάω να ψαχουλέψω και τα υπόλοιπα.

kathysteras είπε...

Ψαχούλεψε ελεύθερα φίλε.. ποστ για όλα τα γούστα έχω, ποστ για όλες τις φάσεις έχω. Πάρε κόσμε πάρε, πάρε καθυστέρα τώρα που ακόμα την παλεύει γιατί σε λίγο θα αρχίσει να γράφει ποιηματάκια.

ephee είπε...

Kαλέ μου, έχω πήξει κι εγώ με τέτοια, αλλά υπάρχουν και σοβαρές πλευρές της υπόθεσης που μου τη δίνουν ακόμα περισσότερο.
Π.χ. οι γέροι και οι γριές στις διαφημίσεις είναι πολύ καλή λύση, γιατί ΣΑΦΩΣ κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα μοντέλα..
Ύστερα ο "τεχνικός ΟΤΕ" δεν είναι παρά ένα παιδί που κάνει stand up (όπως και ο Χατζηπαύλου του "δε σταματάω να μιλώ με vodafon και καρτοpro".. και πολλοί άλλοι) oι οποίοι είδαν ότι με τα δικά τους αστεία δε γελάει το λοβοτομημένο κοινό του Λαζόπουλου, και το γύρισαν στις διαφημίσεις.. Θλιβερό, αλλά τι να κάνεις..

Χάρηκα που σε βρήκα :)

kathysteras είπε...

Καλώς ήρθες ephee!!!

Όντως συμφέρουν οι γέροι και τα βγάζουν τα λεφτά τους.

Όχι αυτή με τον τεχνικό οτε είναι με ένα μαλάκα που μιλάει για την δουλειά του λες και είναι στους γιατρούς χωρίς σύνορα. Σαν την άλλη με το παιδί θαύμα που έγινε τελικά τεχικός στην hol, και τον άλλο τον μαλάκα που σήκωνε τηλέφωνα και εγίνε τηλεφωνητής, φοβερή εξέλιξη και οι δυό τους.

Εσυ λές για την κλασική με τον πωλητή οτε/wind/cosmote/multirama κτλ που πετάει μία αστεία κρυάδα που λέγαμε στο δημοτικό. Σαν το μυθικά ηλίθιο ανέκδοτο με το φάντασμα με το μαύρο μάτι.

amalthia είπε...

άργησα να γράψω σχόλιο..έτσι για να αφήσω χώρο στους καινούριους φαν!!

ρε τρελάθηκα στα γέλια!τρελάθηκα!

όλα αυτά τα έχω σκεφτεί κατά καιρούς αλλά δεν έχω την υπομονή να τα βάλω σε κατηγορίες.

τώρα πνίγομαι στη δουλειά..αλλά θέλω να γυρίσω για να σου γράψω για γελοίες διαφημίσεις αλλα και για κάτι τέλειες που κυκλοφορούν στο εξωτερικό..τέλειες με όλα τα κλισέ τους!

http://www.youtube.com/watch?v=1hAFqF60YT4&feature=related

αυτή είναι η αγαπημένη μου!

kathysteras είπε...

Οκ θα περιμένω...

Χαχαχα, φοβερός ο πιτσιρικάς την θυμάμαι την είχα δει πιο παλιά. Καλά του εξωτερικού κάποιες δεν παίζονται. Εμένα η αγαπημένη μου είναι με την kylie που διαφημίζει τα εσώρουχα της. Για ευνόητους λόγους βεβαίως, βεβαίως...