Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η τάξη μου η ελλάς

  Ώρες ώρες σκέφτομαι πόσο πολύ μοιάζει με τάξη η ελλάδα....

  Θα μπορούσε να είναι σε ένα ακριτικό ξεχασμένο νησάκι. Σε αυτό το νησάκι που ο πολιτισμός δεν έχει φτάσει ακόμα οι καλοί μας έλληνες λοιπόν σαν άλλοι λωτοφάγοι κάνουν την ζωάρα τους κοροιδεύοντας τους υπόλοιπους πρωτευουσιάνους που γαμιούνται όλη μέρα στη δουλειά. Το σχολείο έχει μόνο μία τάξη επειδή αριθμεί μόλις έντεκα παιδάκια διαφορετικών όμως ηλικιών και τάξεων. Πάμε λοιπόν να τα γνωρίσουμε... η πρώτη σειρά έχει τρία θρανία αλλά μόνο πέντε μαθητές για λόγους που θα εξηγήσουμε αργότερα.

  Στην πρώτη σειρά κάθονται τα παιδάκια που πάνε σε μεγαλύτερες τάξεις, στη πρώτη θέση από δεξιά που είναι και η είσοδος της τάξης κάθεται ένα καλοντυμένο παιδάκι με πράσινη μπλουζίτσα.Είναι ο πρόεδρος της τάξης και ο καλύτερος μαθητής, ο μπαμπάς του ήταν μεγάλος ευεργέτης του νησιού αφού του έφερε ρεύμα για να ζήσει. Δίπλα του είναι το παιδάκι με την γαλάζια μπλούζα επίσης καλοντυμένο και όμορφο απολαμβάνει τον σεβασμό όλης της τάξης επειδή ο πατέρας του ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ευεργέτης φέρνοντας στο νησί φαΐ για να φάει. Στην τρίτη θέση κάθεται ο πιτσιρικάς με την μπλε μπλούζα , ο πατέρας του φημολογείται ότι ήταν το πρώτο όστρακο που ξεβράστηκε στο νησί και από εκεί ξεπήδησε η ζωή γι' αυτό και κάποιες φορές τα λεγόμενα του δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Στην τέταρτη θέση κάθεται το παιδάκι με την κίτρινη μπλούζα πολύ πιο νέο από τους συμμαθητές τους προσπαθεί να τους φτάσει σε γνώσεις ο δικός του ο πατέρας βέβαια δεν ασχολείται μαζί του εδώ και καιρό, παίζει πρέφα στο καφενείο. Και φτάνουμε στη τελευταία θέση εκεί κάθεται το κοριτσάκι με την κόκκινη μπλούζα. Με όλα τα συμπτώματα της εφηβείας δεν αποτελεί και διακαή πόθο για τα υπόλοιπα αγοράκια ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν άλλα κοριτσάκια την ανέχονται και την έχουν βάλει εκεί στην γωνία. Αυτό βέβαια εκνευρίζει το αγοράκι δίπλα της αλλά κανένας δεν ασχολείται, ο πατέρας της έχει πεθάνει εδώ και καιρό σε ένα μακρινό κρύο μέρος αλλά για να μην την στεναχωρήσουν δεν της το έχουν πει ακόμα. Αυτή είναι η πρώτη σειρά των μεγαλύτερων πιο προχωρημένων μαθητών στην τελευταία θέση καθόταν ένας συμμαθητής τους που πνίγηκε και το πτώμα του βρέθηκε ένα πρωινό από τους μπαμπάδες του πρώτου και του δεύτερο μαθητή. Σαν φόρο τιμής τα παιδάκια της πρώτης γραμμής αποφάσισαν να μην κάθεται κανένας σε αυτή την θέση και τιμητικά να την ονομάσουν δημοκρατία.

 Πάμε και στην δεύτερη σειρά ξεκινώντας πάλι από τα δεξιά είναι το παιδάκι με την μαύρη μπλούζα , ο πατέρας του είναι ο παπάς του χωριού και η ενορία του κατέχει το μισό νησί καθώς και τις καλύτερες παραλίες. Δίπλα του βρίσκεται ο πιτσιρικάς με το γκρι μπλουζάκι ,του αρέσει το άσπρο αλλά ο μπαμπάς του που είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος του νησιού του έχει μάθει ότι τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο αλλά γκρι. ''Το γκρι είναι ξεχωριστό χρώμα επειδή το φτιάχνεις εσύ'' του είπε μία μέρα '' δεν είναι καλύτερο να δημιουργείς, από το να δανείζεσαι;'' τον ρώτησε και από τότε δεν ξανάφερε αντίρρηση. Φτάνουμε στην τρίτη θέση λοιπόν που κάθεται το αγοράκι με την μοβ μπλούζα , ο πατέρας του είναι.... είναι γνωστός άνθρωπος τέλος πάντων, απλά γνωστός μπορεί να έχει ένα βιβλιοπωλείο ή να πουλάει τουριστικά είδη αλλά είναι γνωστός. Στο παιδάκι δεν αρέσει να φοράει μοβ συνέχεια και καναδύο φορές την εβδομάδα φοράει την γαλάζια ή την πράσινη του μπλούζα. Δίπλα του κάθεται το αγοράκι με την άσπρη μπλούζα ,αυτό δεν τα παίρνει και πολύ τα γράμματα και συνήθως τον πιάνουν κορόιδο τα υπόλοιπα παιδάκια αλλά κατά βάθος είναι καλό παιδί, ο πατέρας του είναι αστυνομικός, ο μόνος του νησιού .  Στην τέταρτη θέση κάθεται το αγοράκι με την σκισμένη μπλούζα ,αυτό είναι πολύ αντιδραστικό και είναι μόνιμη πηγή ταραχής και θορύβου. Είναι έξυπνο παιδί αλλά τις περισσότερες φορές τον πιάνουν κορόιδο και αυτόν τα παιδάκια της πρώτης γραμμής και παραφέρεται, ο πατέρας του ψάχνει ακόμα να βρει πως σκοτώθηκε το παιδάκι της έκτης θέσης. Και φτάνουμε στην τελευταία θέση ταρανννν ναι καλά το καταλάβατε εκεί είναι ο μικρός μας καθυστέρας. Ήσυχος και υπομονετικός παρ' ότι  πιο μικρός της τάξης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Όλοι οι υπόλοιποι τον χλευάζουν αλλά κρυφά όλοι τον θέλουν με το μέρος τους επειδή στις εκλογές ο μικρός καθυστέρας θα βγάλει τον πρόεδρο , ο πατέρας του είναι ο μοναδικός μανάβης του νησιού επειδή οι υπόλοιπου που υπήρχαν μπήκαν στο δημαρχείο ή πήραν πρόωρη σύνταξη και μετράει μέρες για την σύνταξη του. Πάει λοιπόν και η δεύτερη σειρά όσοι δεν έχουν αυτοκτονήσει από την βαρεμάρα ας συνεχίσουν παρακάτω οι υπόλοιποι λίγο δύναμη μέχρι το άσπρο χ και όλο τα μαρτύριο θα τελειώσει.

 Δεν κυλάνε όμως όλα ωραία και ήσυχα στη μικρή μας τάξη. Τα παιδάκι της πρώτης σειράς μονίμως μαλώνουν αλλά μετά εκτός τάξης δεν δέχονται να παίξουν σε αντίπαλη ομάδα. Που και που κανά παιδάκι της δεύτερης σειράς ζητάει να πάει να κάτσει στην κενή θέση αλλά γίνεται χαμός και το ξεχνάει. Όταν υπάρχει ένταση πχ. τότε που κλέψαν λεφτά από το ταμείο τα δύο πρώτα παιδάκια για να πάρουν αυτοκόλλητα το παιδάκι με την γκρι μπλούζα δρα ώστε να εκτονωθεί αλλά μετά στις εκλογές το θυμάται ζητώντας να κάτσει στην πρώτη σειρά . Τα παιδάκια με την άσπρη και με την σκισμένη μπλούζα τσακώνονται συνεχώς επειδή μαλώνουν και τα παιδάκια της πρώτης σειράς. Στο αγοράκι με την άσπρη μπλούζα οι μεν δίνουν τσίχλες για να τους υπερασπίζονται και στο παιδάκι με την σκισμένη μπλούζα οι δε δίνουν φυσοκάλαμα. Το παιδάκι με την μαύρη μπλούζα τα παρακολουθεί όλα αυτά ήσυχος φιλώντας σαν κόρη οφθαλμού τους βόλους του, καθώς είναι οι μοναδικοί στο νησί. Ο μικρός μας καθυστέρας κάθεται ήσυχος στη θέση του και καμιά φορά τρώει και καμιά ξέμπαρκη από το παιδάκι με την άσπρη μπλούζα ή από το παιδάκι με την σκισμένη μπλούζα στους μυθικούς καβγάδες τους.

  Οι τρεις από τους τέσσερις καθηγητές του νησιού τα πάνε υπερβολικά καλά με τους μαθητές . Βλέπετε κάνουν φροντιστήριο στον πρώτο και τον δεύτερο μαθητή χωρίς προφανή βέβαια λόγο αφού δεν χρειάζεται και έτσι αυτοί οι δύο μαθαίνουν και πρώτοι τα θέματα των εξετάσεων. Αυτά διαρρέουν μέχρι τον γκρι μαθητή ο οποίος τα παρερμηνεύει και έτσι οι τρεις τελευταίοι μαθητές σπάνια γράφουν καλά. Με την τέταρτη καθηγήτρια υπάρχει το πρόβλημα επειδή κανένας δεν γράφει καλά στο μάθημα της αφού κανένας δεν μαθαίνει τα θέματα. Ο γκρι μαθητής μάλιστα λέει ότι είναι παρθένα και ότι το μουνί της βρωμάει σάπιο αυγό, μάλιστα το έκανε και γκρουπ στο facebook ,πολύ γέλιο... Έτσι η τάξη τα πάει υπερβολικά καλά τόσο καλά που ήρθε και ένας επιθεωρητής από την πρωτεύουσα επειδή έμαθε ότι υπάρχει μία τάξη μικρών αινστάιν για να γνωρίσει τον καλύτερο μαθητή και να μάθει για τα προβλήματα στο σχολείο. Ο πατέρας του πράσινου το έμαθε πρώτος και το είπε στο πατέρα του γκρι ο οποίος μίλησε για παρέμβαση στην ήσυχη ζωή της κοινωνίας τους και ότι υπάρχουν βαθύτεροι στόχοι. Η πρώτη σειρά θορυβήθηκε και κάλεσε έκτακτο μυστικό συμβούλιο....

Πράσινη μπλούζα  Να μιλήσει ο μικρός καθυστέρας που είναι ο μόνος που δεν αντέγραφε και δεν θα αντιδράσει
Γαλάζια μπλούζα  Ναι αλλά μετά το παιδί με την σκισμένη μπλούζα θα κάνει σαματά πάλι
Μπλε μπλούζα Θα στείλουμε το παιδί με την άσπρη μπλούζα αυτή τη φορά δως του και γλειφιτζούρια και πες του και καμιά καλή κουβέντα
Κόκκινη μπλούζα Ρε παιδιά σίγουρα θα την γλιτώσουμε αυτή τη φορά;
Πράσινη μπλούζα Ναι ρε μην είσαι χαζή. Κίτρινε ;; 
Κίτρινη μπλούζα  Εεεεε ναι, ναι εντάξει

Την άλλη μέρα στο σχολείο επικρατεί πανικός....

Πράσινη μπλούζα Ο μικρός καθυστέρας ήρθε ο καιρός να βγει μπροστά ,θα του δοθεί η άδεια καρέκλα ώστε να αντιπροσωπεύσει την τάξη μας στον κύριο επιθεωρητή
 Γαλάζια μπλούζα Εξαιτίας σου φτάσαμε ως εδώ αλλά τέλος πάντων θα βγούμε δυνατότεροι, άντε καθυστέρα
 Μπλε μπλούζα Σκατά τα κάνατε οι δύο σας αλλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς πάμε καθυστέρα καθάρισε το όνομα του νησιού μας.
Κίτρινη μπλούζα  Όχι έπρεπε να πληρώσετε εσείς... δηλαδή εμείς ... εεε κράτα γερά καθυστέρααααα
Κόκκινη μπλούζα Κάτω το ρεύμα και το φαΐ αυτά μας βάλαν σε μπελάδες μπορούμε και μόνοι μας εμπρός καθυστέρα δείξτους.

 Ο μικρός καθυστέρας ήταν σκεφτικός και πέρασε τις πέντε επόμενες μέρες διαβάζοντας μέσα στο σπίτι του. Η μεγάλη μέρα λοιπόν έφτασε ο επιθεωρητής ήρθε, έκανε ερωτήσεις γενικού περιεχόμενου στον μικρό καθυστέρα και ο μικρός τα πήγε αρκετά καλά έτσι πείστηκε ότι όλα βαίνουν καλώς. Τους υπόλοιπους δεν τους ρώτησε επειδή είχε μιλήσει πιο πριν με τους καθηγητές τους και τον διαβεβαίωσαν πόσο καλοί μαθητές ήταν, εκτός βέβαια από το παιδί με την άσπρη μπλούζα και το παιδί με την σκισμένη που μάλωναν στο προαύλιο. Επίσης το μοναδικό πλοίο που πήγαινε στο νησί άνηκε σε μία εταιρία που είχαν τα ποσοστά της οι πατεράδες των παιδιών της πρώτης σειράς που αποφάσιζαν και τα δρομολόγια και έτσι δεν ήθελε να έχει τρεχάματα . 

 Στο σχολείο όλοι ήταν χαρούμενοι την επόμενη μέρα , διοργανώθηκε μάλιστα και μία γιορτή όπου βραβεύτηκε το παιδί με την πράσινη μπλούζα για το πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα. Ο μικρός καθυστέρας γύρισε στην θέση του και η ζωή συνεχίστηκε όπως πριν.....  ή όχι ;;;;;

 Ο μικρός καθυστέρας μπορεί να φαίνεται μικρός αλλά δεν είναι ... 
Το αριθμητικό του μειονέκτημα περιορίζεται μόνο εντός της τάξης, εκτός υπάρχουν εκατομμύρια μικροί καθυστέρες. Ο μικρός καθυστέρας δεν ζήτησε το φαΐ και το ρεύμα κανενός το απαίτησε, το δικαιούταν. Ο  πατέρας του  έχει την δυνατότητα να ''δηλητηριάσει'' κάθε πράσινη, γαλάζια, κίτρινη, κόκκινη, μπλε μπλούζα αλλά δυστυχώς δεν το κάνει . Ο μικρός καθυστέρας πρέπει να πάρει την απόφαση να το κάνει και να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει από το παιδί με την σκισμένη μπλούζα και το παιδί με την άσπρη μπλούζα. Πρέπει να καταλάβει ότι τα χρώματα χωρίζουν τους ανθρώπους ,ότι όλοι αυτοί οι ρουφιάνοι και οι ψεύτες είναι στο χέρι του να τους ''τελειώσει'' . Και το παιδί με την άσπρη μπλούζα δεν είναι κακό ούτε το άλλο με την σκισμένη ,απλά παρεξηγημένα στα ίδια σκατά έπεσαν και αυτοί απλά έτυχε να τους σπρώξουν διαφορετικά χεριά.


Φιλικά, ο μικρός καθυστέρας

(μην πει κανένας για πολιτικά τον έφαγα, μια ιστορία από το νησί μου έγραψα ο βλαμμένος)
(επειδή η γραφικότητα μου χτύπησε παπαδάκη υπόσχομαι άλλα 5 βλαμμένα ποστ για να ισορροπήσω) 


13 σχόλια:

amalthia είπε...

τι σύλληψη! τι αποτύπωση ιδεών!
ειλικρινά σου μιλάω το ρούφηξα το κείμενο...και δεν προσπάθησα να συσχετίσω το χρώμα με το κόμμα.
μάλλον έπιασα το νόημα...πως να τελειώσεις όμως αυτά τα παιδάκια όταν δεν γεννιούνται άλλα μωρά για να τα αντικαταστήσεις?

ακόμα και αν γεννηθούν πάνε στο ίδιο σχολείο με τους ίδιους καθηγητές και με τα ίδια παιδάκια (ή τα παιδιά αυτών των παιδιών) και έτσι μεγαλώνουν με κακές παρέες...
...τι μπορεί να γίνει λοιπόν?! μήπως να πάμε να ζήσουμε σε άλλο νησί?

φιλικά
το γυμνό κοριτσάκι

kathysteras είπε...

Χαλαρά... πάμε να ζήσουμε στο Νησί gay, gay αλλα έχουν τρόπους και επίπεδο οι άνθρωποι.

Γυμνό;; Ωχ αμάν έπιασε τόπο η λιτότης. Θα πάω να ξεβρακωθώ και εγώ μπροστά από την βουλή να τους βγάζω και από τον κόπο. Κουράζονται τα παιδιά, γι'αυτό η βουλή γεμίζει πιο σπάνια και από εκκλησία.

lt.aldo raine είπε...

νομίζω ότι μένουμε στο ίδιο νησί γιατί κάτι με θύμισε αυτή η τάξη!

kathysteras είπε...

Έλα και συ στην βάρκα μας αδερφέ... Πάω να νοικάσω, και αν ξεμείνουμε σε κανά ύφαλο δεν γαμιέται θα φτιάξουμε δικό μας κράτος. Οι αμερικάνοι δηλαδή που το κάνανε πιο μάγκες ήταν;

lt.aldo raine είπε...

μέσα! αλλα ρε συ πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος πάλι θα καταντήσουμε να ψάχνουμε μπλουζάκια.

kathysteras είπε...

Ναι γάμησε τα αυτά τα μπλουζάκια εμφανίζονται ότι και να κάνεις.

nazWraios είπε...

Καλησπέρα. Αν και αυτά που γράφεις ΔΕΝ είναι τελείως αδιάφορα, για κάποιο λόγο γράφεις πολύ κουραστικά. Προσπάθησε να δουλέψεις τη συνοχή του λόγου σου, βάζε στίξη και βγάλε αυτό το λουλακί μπακγκράουντ γιατί κόντεψαν να μου βγουν τα μάτια.

kathysteras είπε...

Βασικά ρε φίλε δεν γράφω σε μπλόγκ επειδή γράφω καλά ,ούτε επειδή θέλω να δείξω ότι γράφω καλά. Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει και καθόλου η άποψη του κόσμου για το πως γράφω επειδή δεν το έπαιξα ποτέ ιδιοφυία ή λόγιος.

Επίσης όπως παρατήρησες το όνομα του μπλογκ είναι ηλίθιο όπως και όλος ο σχεδιασμός του, ε αυτό είναι το θέμα ...
Δεν είναι το να μπαίνει ο άλλος για να διαβάσει ποιήματα και φιλοσοφίες αλλα βλακείες και όταν αυτές είναι σοβαρές να προβληματίζεται. Το ίδιο ισχύει εις το πλείστον και στα άρθρα εκτός από τα δύο τελευταία που την είδα επαναστάτης αλλά υπόσχομαι να μην το ξανακάνω. Α, και το λιλά δεν το αλλάζω είναι χαρούμενο και βλαμμένο.

Δεν έβγαλες συμπέρασμα, ε; Ε αυτό είναι το θέμα λοιπόν...

Ευχαριστώ πάντως για τις επισημάνσεις.

nazWraios είπε...

Επειδή υποτιμάς τον εαυτό σου, εγώ νομίζω ότι γράφεις κάπως καλά. Τελοσπάντων γράφεις που γράφεις, γιατί να μην το δουλέψεις.
whatever, you 'll do what you want

kathysteras είπε...

Γιατί γράφω για τον εαυτό μου ουσιαστικά δεν με ενδιαφέρει αν θα αρέσει σε κανέναν .Βέβαια άμα δεν ήταν και η αμάλθεια να αφήνει κανά σχόλιο θα είχε βαρέσει διάλυση το μπλογκ. Οι λόγοι είναι καθαρά ψυχολογικοί και θα το ξεκαθαρίσω σε μελλοντικό ποστ.

Απλά είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες γι'αυτό δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις. Εσύ μάλλον θες την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα μέσω του μπλογκ ωραία και ατσαλάκωτη και καλά κάνεις. Εγώ την θέλω ταπεινή, βλαμμένη και τσαλακωμένη όπως είμαι δηλαδή.

Whateva, whateva i'll do what i want!

nazWraios είπε...

ατσαλάκωτη;;; :S μπες στο μπλογκ μου να δεις

amalthia είπε...

α βρε Καθυστέρα...να την πάλι η Αμάλθεια!

τι να κάνουμε που έχουμε ίδιο χιούμορ και γουστάρω να σε διαβάζω!

μην αποπαίρνεις όμως τον nazWraio...να δεις που θα γίνετε φίλοι!

και κάτι άλλο..τώρα που γαμιέμαι στη δουλειά βρήκες να ποστάρεις καθημερινά?!!! δεν σε προλαβαίνω!

kathysteras είπε...

Όχι ρε συ δεν τον αποπαίρνω το έχω καταλάβει ότι δεν γράφω καλά και ότι έχω περιορισμένο λεξιλόγιο.Απλά εντάξει δεν με ενοχλεί και τόσο εξάλου 16 εγραψα στην έκθεση στις πανελλήνιες νιανια νια νιανια. Στη συνέχεια στην κοπέλα που μου έκανε φροντιστήριο απονεμήθηκε το νόμπελ υπομονής καθώς και το βραβείο συνεισφοράς στην κοινωνία.


Επιπλέον έχουν τόσες φορές δοκιμάσει να μου αλλάξουν μυαλά που οι πάντες έχουν βαρεθεί. Το τελευταίο θύμα μάλιστα ήταν ο κόσμος της σοφίας που μου το πήρε η κοπελά μου και έχει καλυφθεί από δύο πόντους σκόνης και μπίχλας. Αλλά γι'αυτό με αγαπάτε βρε... τους λέω μετά και η σοβαρή συζήτηση τελειώνει κάπου εκεί.

Ναι τώρα επειδή και εγώ γαμιέμαι και θέλω να ξεδίνω.