Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Grunge vs metal round 2 fightttttt!!!!!!!

    Η ιστορία έχει γραφτεί οι υπερμαχητές του Grunge στις αρχές τως 90ς (ίσως και λίγο πιο πριν) αποφάσισαν ότι η μουσική δεν πήγαινε πιο κάτω το hair metal ήταν στα ντουζένια του και η ποιότητα είχε πιάσει πάτο. Πήραν τις αγριοφωνάρες τους , τα μπάσα τους ,τους ανατρεπτικούς στίχους τους και άρχισαν το κυνήγι …το λάτεξ απαγορεύτηκε , οι περμανάντ πυρπολήθηκαν και τα χρωματιστά t-shirt σκίστηκαν ενώ την πλήρωσε και ο άμαχος πληθυσμός (βλέπε metal σκηνή seattle). Η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία τέρμα τα χαρούμενα χαζοτραγουδάκια και οι κιθαρίστες με τα δέκα χέρια, πάει το γκλίτερ καλωσορίστε τους άπλυτους αλλά πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες. Τέλος οι τούμπες και οι ποζεριές… μία κιθάρα , λίγο ξύλο ,σκισμένα παντελόνια, μπόλικη βρώμα ( αλλιώς αντισυμβατικίλα) και όλα είναι καλά και ωραία πουλάμε και την μούρη μας βγάζουμε και τα λεφτάκια μας (εντάξει άντε έβγαλαν και καλούς δίσκους).
   Και φτάνουμε στο σήμερα 20 χρόνια μετά κάτι κινείται υπόγεια αλλά λίγοι το έχουν καταλάβει ο νέος δίσκος των pearl jam κυκλοφόρησε ,ναι ξέρω έχουν να βγάλουν καλό δίσκο εδώ και 15 χρόνια και το 90% των τραγουδιων τους είναι ίδια αυτός όμως στηρίχθηκε πιο πολύ από κανέναν ενώ ήταν για τον πούτσο όπως συνήθως . Πριν από λίγα χρόνια είχαν επανενωθεί οι απείρως ανώτεροι alice in chains ενώ ο chris cornell ανακοίνωσε την επανένωση των soundgarden το 2010 ,όσοι θεωρούν ότι είναι ακίνδυνος μπορείτε να ακούσετε την διασκευή των audioslave στο killing in the name, ο τύπος θέλει να ρουφήξει κάθε μορφή έπαρσης και διασκέδασης από την μουσική και σίγουρα δεν αστειεύεται .Οι διάδοχοι τους απέτυχαν ήρθε η ώρα να πάρουν ξανά την τύχη στα χέρια τους και αυτή την φορά ο εχθρός είναι διαφορετικός αλλά το ίδιο δυνατός αυτή την φορά οι στόχοι είναι δύο :


1. Μπουζούκ (κατοχυρωμένο σε μένα) metal/rock

                                          αγκρρρρρρ!!!!!!!

    Είναι το μέταλ/ροκ που ακούγοντας το είναι ποιοτικά σαν να πηγαίνεις στα μπουζούκια χωρίς όμως την καπνίλα ,την κοινωνική κατακραυγή και τα ξέκωλα . Σαν πρωτοπόροι ορίζονται οι linkin park ωστόσο οι ρίζες του βρίσκονται πιο πίσω σε κάποια nu-metal συγκροτήματα που πήραν τον λάθος δρόμο. Σαν κύριοι εκπρόσωποι του μπορούν να οριστούν οι limp bizkit, οι crazy town , οι papa roach και πολλές μπάντες με μικρά περίεργα ονόματα. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι είμαι ότι είμαι πλέον μπουζουκομεταλάς συνήθως ακούω κανα τραγουδάκι μετά από τους kyuss για να πέσουν τα επίπεδα μιζέριας σε συνδυασμό με 1 λίτρο σόδα και καυστική ποτάσα για να μην μου και πέσουν βαριοί (100 % επιτυχία δοκιμάστε το τώρα!!!!!!!) .


2. Emo/Screamo Metal



    Και όμως υπάρχει είναι ένα μίγμα punk/hardrcore/deathcore σε συνδυασμό με άστοχους στίχους , ανήλεο γρατζούνισμα γκαρίσματα και μελωδικές τσόντες . Δεν γνωρίζω ποιοι άρχισαν αυτή την αρχιδιά αλλά σίγουρα οι bullet for my valentine κατέχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης .Λοιποί παπάρες atreyu ,alesana, tokio hotel , as i lay dying , soasin ,scary kids scaring kids (ωχ αμάν) και δεν συμμαζεύεται οι τύποι δεν έχουν τον θεό τους έχουν πάρει σβάρνα και όλες τις καλές deathcore μπάντες και έχει γαμηθεί το σύμπαν έχει γεμίσει ο τόπος πιτσιρίκια που γκαρίζουν.

And the winner is.....

   Στο παρελθόν το grunge νίκησε to glam metal, ήταν η αντίδραση της φύσης σε αυτό που πήγαινε να γίνει η rock και metal μουσική δηλαδή το RnB του σήμερα ( το οποίο όφειλε να προστατέψει ο υπερμαχητής chuck berry αλλά τον πήρε ο ύπνος εκείνη τη μέρα). Οι μουσικοί το glam ήταν σαφώς τεχνικά ανώτεροι των ανταγωνιστών τους αλλά είχαν καβαλήσει πια τα καλάμι έτσι ήρθε το grunge και επανέφερε την τάξη .Σήμερα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού η ποιότητα είναι πλέον άγνωστη λέξη θα καταφέρουν άραγε να μαυρίσουν για ακόμα μία φορά τις καρδιές μας ; η συνέχεια στα αυτιά μας.

  Θεικά βιντεάκια να ήξερα και ιταλικά
http://www.youtube.com/watch?v=lwy9OQcUYPI&feature=related

1 σχόλιο:

kalo paidi alla... είπε...

Επιτέλους! Δεν είμαι μόνος! Ναι η αναβίωση του grunge αρχίζει και γουστάρουμε τρελά γιατί έχουμε καταντήσει γραφικοί παλιοροκάδες πριν καν κλείσουμε τα 30!