Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Αχ αυτά τα νιάτα....

  Σε αυτό το ποστ ειλικρινά δεν σκόπευα να βρίσω, αλλά με αναγκάσατε. Όπως έχετε καταλάβει δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα της επικαιρότητας και κυρίως με αυτά που σε 20 μέρες ξεχνιούνται πχ. 25χρονός έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομικών με ληστές boriiiiing ,η μισή ελλάδα βρίζει τους μπάτσους δεν θα είχε νόημα. Επίσης τα μισά μπλογκ διατυπώνουν την άποψη τους επί του θέματος η οποία είναι η ίδια αλλά με διαφορετικές εκφράσεις και όλοι είναι ευχαριστημένοι και φυσικά επειδή είμαστε στην ελλάδα κανένας δεν προτείνει λύσεις. Το επόμενο θέμα υπήρξε η αφορμή για ένα πολύ σημαντικό προβληματισμό που είχα εδώ και καιρό όσων αφορά την αντιμετώπιση των πιτσιρικάδων από τους μεγάλους.  Οι λεπτομέρειες γνωστές facebook, pitbull αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος οι γνώμες διχάστηκαν, από τους μεγαλύτερους δεν περίμενα κάτι διαφορετικό όχι όμως και από τους συνομήλικους μου .

   Ξέρετε έχει αποδειχτεί επιστημονικά βάση πειραμάτων που έχω κάνει στους γονείς ότι μετά τα σαράντα η κρίση αλλοιώνεται σκάνε μύτη διάφορες άλλες κρίσεις και κάθε ίχνος αντικειμενικότητας εξαφανίζεται .Το μυαλό κολλάει ,αρχίζεις και ψηφίζεις τα δύο μεγάλα κόμματα και καθετί διαφορετικό σου φαντάζει αιρετικό και ενοχλητικό ,αν δεν σου συμβαίνουν όλα αυτά τότε συγχαρητήρια είσαι το ίνδαλμα μου. Μέχρι τότε υποτίθεται ως καθαρά σκεπτόμενος πρέπει να καθορίσεις τις αξίες οι οποίες να είναι αρκετά δυνατές ώστε να μην πέσεις ξαφνικά στο λάκκο με τα σκατά που θα πέσουν όλοι οι υπόλοιποι και να κρατήσεις κάτι από τα προηγούμενα σαράντα χρόνια της ζωής εκτός από σκονισμένες τσόντες και σχολικά λευκώματα. Που το πας ρε μαλάκα καθυστέρα κόλλησες οξεία μπλογκίτιδα ;;;; Το πάω στο ότι δεν περίμενα από ορθά σκεπτόμενους ανθρώπους να μην μπορούν να ξεχωρίσουν μία καθαρά φασιστική πράξη.

  Μα την είπε pitbull… όου έμ τζί ο κλασικός μαλάκας δάσκαλος/καθηγητής που υπάρχει σε κάθε σχολείο πιστέψε με λέει πολύ χειρότερα ... φρικιό, τούβλο, γομάρι, ηλίθια όχι στο facebook βέβαια αλλά μπροστά σε 30 άτομα σε live μετάδοση που όσο να ΄ναι είναι πιο ψυχοφθόρο. Δεν δικαιολογώ την πράξη της 14χρονής αλλά όπως φάνηκε δίκιο είχε για το ποιόν της διευθύντριας άμα θέλεις να λέγεσαι εκπαιδευτικός αντιμετωπίζεις το πρόβλημα δεν το μεταθέτεις σε άλλο σχολείο .

   Και ερχόμαστε στο θέμα μας τα τελευταία χρόνια όπως όλοι έχουμε προσέξει υπάρχει ένα καλοοργανωμένο σύστημα απαξίωσης και γελοιοποίησης των νέων. Με μπροστάρηδες τα ηλίθια ρεπορτάζ νεανικουδελτιουστάρ  στυλ τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου δεκαεξάχρονο πιθήκι ;;; , ποιος είπε το ΟΧΙ αγράμματη κάμπια ;;; έχει περάσει η άποψη ότι από το 1990 και μετά δεν γεννιούνται παιδιά αλλά κομπλεξικά βόδια με ανθρώπινες φάτσες που ντύνονται σα βλαμμένα , δεν έχουν γνώμη και ακολουθούν το κύμα. Εγώ σαν καθυστέρας φυσικά έπεσα στην παγίδα τους κατηγόρησα, με εκνεύρισαν, τι emo και μαλακίες μου λες τώρα, wow και άγιος ο θεός, δεν έχουν απόψεις, ιδανικά, μαλακισμένα πρόβατα του lifestyle είστε ντροπή για την ανθρωπότητα. Έκανα λάθος όμως επειδή όπως είπε και κάποιος σοφός καθυστέρας « Όταν κάποιον το κατηγορούν όλοι τότε είτε έχουν τεράστιο δίκιο ή τεράστιο άδικο » ή βλέπουν πολύ Λαζόπουλο συμπληρώνω.

   Μάγκες την πατήσατε ο καθυστέρας δεν θα σας στηρίξει εδώ θα φάτε το βρισίδι του αιώνα τέλος η κριτική στους πιτσιρικάδες ήρθε η ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας. Λοιπόν ηλικίες 40 και πάνω ( άκου πατέρα ,μάνα) σκεφτείτε σε τι εποχή μεγαλώσατε...

«επέμβαση 50άρη: σε δύσκολες εποχές πεινάγαμε, από το μηδέν τα φτιάξαμε όλα.»

    Οκ μάγκα μου ηρέμησε, μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης έπρεπε να δημιουργήσεις κάτι, να ξεχωρίσεις, να ξεφύγεις από την μιζέρια και κουράστηκες ναι αλλά τα κατάφερες επίσης η εποχή ήταν έτσι δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς και τώρα κάτσε σκέψου το σήμερα.

   Πρώτον τα παρείχες όλα, κάθε παπάρια πάρε ps3, πάρε υπολογιστή λάθος φίλε μου αν δεν στερηθείς δεν αισθάνεσαι την ικανοποίηση της ανταμοιβής και δεν επιδιώκεις ποτέ να την νιώσεις επίσης δεν δημιούργησες θέληση για κάτι καλύτερο «τα πληρώνει ο γέρος σου λέει καλά είναι, θα μου πάρει και ένα αυτοκινητάκι να πουλάω και την μούρη μου» (τιμή και δόξα στους νέους που εργάζονται ).

   Δεύτερον το παιδί σου όσο και να μην το έχεις καταλάβει μεγαλώνει στην χειρότερη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας η τηλεόραση πρέπει να θεωρείται  σαν διακοσμητικό πλέον, η μουσική είναι σκατά, εσύ μάγκα μου τα παίζεις ότι έχεις μουσική παιδεία επειδή είχες Χατζιδάκη, Ξαρχάκο,Pink Floyd και δεν συμμαζεύεται το πιο ξεφτίλα ήταν ο πασχάλης που είχε γέλιο τουλάχιστον τώρα βλέπεις το κάθε σούργελο με ένα μικρόφωνο στο στόμα και οι ονειράμα θεωρούνται ροκ. Εσύ έβγαινες σε μπουάτ , μπαράκια, ταβερνούλες και μετά ντίσκο που ήταν και καλά πιο hardcore τώρα άμα πας εκεί που πάνε οι νέοι μετά θα κάνεις μπάνιο με καυστικό οξύ. Τα ερεθίσματα που λαμβάνουν , τα πρότυπα που προβάλλονται είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεάσουν ένα νεανικό μυαλό είναι όπως στο κουρδιστό πορτοκάλι μόνο που το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο αντί να σε απωθεί σε κάνει να θες να το αντιγράψεις και μάντεψε μάγκα μου και για αυτό φταις εσύ για την κατάντια αυτή είναι ο κόσμος που δημιούργησες στην πιο παραγωγική σου ηλικία, συγχαρητήρια λοιπόν.

   Τρίτον λες ότι πέρασες τόσα και καλά κάνεις και το λες , μπροστά όμως σε όσα θα περάσει το παιδί σου δεν είναι τίποτα και ξεχνάς κάτι όταν έψαχνες εσύ δουλειά ,υπήρχαν ευκαιρίες έλα, έλα ξέρεις τώρα στρατιωτικούς με το τσουβάλι πέρναν επειδή κανένας δεν ήθελε να πάει μετά την χούντα και εκείνο το γραφείο που άνοιξες ήταν από τα πρώτα ,ε ;; κοίτα να δεις καλή φάση ποιος θα το φανταζόταν ότι θα πνιγόταν ο τόπος από τέτοια και εσύ που χώθηκες στο δημόσιο δεν πιστεύω να σε χάλασε .Και τώρα ήρθε ο παλιογιωργάκης να σου φάει την πρόωρη συνταξιοδότηση και το εφάπαξ και τρέχεις αλλά σκέψου το παιδί σου πριν το κατακρίνεις που θα δουλέψει περισσότερα χρόνια από εσένα για να βγάλει λιγότερα λεφτά και όλα αυτά άμα βρει δουλειά φυσικά αφού η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο.

   Τελειώνοντας  μάγκα μου εσύ φταις για αυτό που κατακρίνεις δεν κατάφερες να επικοινωνήσεις σωστά με τους νέους και αντί να κάτσεις να μιλήσεις μαζί τους προτιμάς να τους φορτώνεις σε άλλους. Άστον τον πιτσιρικά να ξεσαλώσει και να μαλακιστεί  θα βρει το δρόμο του το ένστικτο θα μιλήσει, εσύ περηφανεύεσαι για το Πολυτεχνείο και καλά κάνεις αλλά δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε σε τέτοιες εποχές για να δούμε ότι κάτι κινείται. Άστους και αν χρειαζόταν ποτέ θα ζούσαν το δικό τους πολυτεχνείο και εσύ δεν θα είχες κάτι να πεις μετά βλαμμένε … ..αλλά τι στον διάλο εσείς οι μεγάλοι πάντα κάτι βρίσκεται να μας πρήζετε τα αρχίδια.


Ένας (γραφικός) 25άρης πιτσιρικάς

2 σχόλια:

amalthia είπε...

οου ντουντ! αν ήμουν σαραντάρα σήμερα θα είχα ανεβάσει πίεση!

η σοφή φίλη μου Ρ. είπε πέρυσι.."κάποτε θα λέμε στα παιδιά μας τι αμάξι είχαμε στην ηλικία τους και αυτά θα μας κοιτάνε σαν χάνοι! έλα ρε μαμά τόσο πλούσια ήσουνα?είχες γκόλφ στα 23 σου?"

οι γονείς μας δημιουργήθηκαν, εμείς θα τα φάμε και τα παιδιά μας θα πεινάσουν και τα εγγόνια μας θα ξαναδημιουργήσουν.

μάλλον αυτός είναι ο οικονομικός κύκλος για τον οποίο μιλάνε όλοι!

kathysteras είπε...

Α ωραία αμα προοριζομαστε να τα φάμε καλή φάση τελικά. Μπαμπααααα σκάσε ένα πενηντάρικο .